12 Kasım, 2019

KAMAL ATATÜRK'ÜN son seslenişi… 1 Kasım 1937 de 3. Yasama Yılını açış maksadıyla TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİN’den son seslenişi… Bir daha da sesi kesilerek TBMM’den ebediyen yankılanmaz olmuştur.. …


Necati Çavdar bir anı paylaştı.
2 saat
Tanrılar ölür
Allah, bakidir
........
KAMAL ATATÜRK'ÜN son seslenişi…
1 Kasım 1937 de 3. Yasama Yılını açış maksadıyla TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİN’den son seslenişi…
Bir daha da sesi kesilerek TBMM’den ebediyen yankılanmaz olmuştur..
………

Aziz milletvekilleri,
Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.(Alkışlar)

Geçen yıl içinde, parti ile hükümet kuruluşunu birleştirmekle vatandaşlar arasında ayrılık tanımadığımızı fiilen göstermiş olduk.(Var ol sesleri) Bu olayın bizim, devlet yönetiminde kabul ettiğimiz, «Kuvvet birdir ve o ulusundur» gerçeğine uygun olduğu ortadadır.(Alkışlar) Gücün tek kaynağı olan Türk Milletinin seçkin vekillerini, büyük mutlulukla, eğilerek selamlarım.(Bravo, yaşa sesleri, şiddetli ve sürekli alkışlar)

Millet Meclisi Tutanak Dergisi D. V, C. 20, Sa. 3
http://www.tbmm.gov.tr/tarihce/ataturk_konusma/5d3yy.htm
1 Kasım 1938 de 4. Yasama Yılını açış maksadıyla TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ kürsüsünde KAMAL ATATÜRK'ün rahatsızlığı dolayısıyla Başbakan Celal Bayar vardır.
“Yüce saylavlar,
Ülkede var olan huzur ve güvenliğe paralel olarak adalet organları da düzenle işlemektedir.
……..
İnkılabımızın devamlılığını sağlamak için yeni kanuni önlemler alınmıştır. Bu amaçla Türk Ceza Kanunu’ndaki Devletin manevi kişiliğine ve devlet güçlerine karşı olan suçlar daha ağır cezalara bağlanmıştır” şeklindeki son nefesi kesilmeden önce KAMAL’ın olduğu söylenen konuşma metnini Başbakan Celal Bayar okuyacaktır..
Millet Meclisi Tutanak Dergisi D. V, C. 27, Sa. 3
http://www.tbmm.gov.tr/tarihce/ataturk_konusma/5d4yy.htm
Melis Yürekli, yeni bir fotoğraf ekledi.
Sedat Bozagci Öncelikle ayet-i kerimenin manasına bakalım: “Kim, Allah’ı bırakıp da, kıyamet gününe kadar kendisine cevap veremeyecek şeylere tapandan daha sapıktır? Oysa onlar, bunların tapınmalarından habersizdirler.” (Ahkaf 5)

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...