17 Eylül, 2005

ŞEHİT  BAŞVEKİL, ADNAN MENDERES

Bu gün, hukuk ve siyasi tarihin en kara lekelerinden birinin işlendiği ve Adnan MENDERESin siyasi katline yol açarak idam edilmek suretiyle Şehit edildiği gün. Menderes’in Hakkâ kavuşmasını 44. yılı.


O, hakkın huzuruna gitti.

Ancak kalanlar..

Bizler...

Demokrat olduğunu söyyleyenler...

İnsan hakları savunucuları ve insan neslinden olduğu iddiasınnda olanlar..

Bizler!..

Hele hele “Devri sabık yaratmayacağız” garantisiyle Menderes ve arkadaşlarını ve yani milletin iradesini ipte salandıranlara yalakalık yaparak sözde iktidar olanlar.

İstismar edenler!

Evet her hangi bir işlem hukukuna uygunsa herkes oh der. Kendisine zararı dokunsa bile “Şeriatın kestiği parmak acımaz” diyerek o işlemi içine sindirir. Onda hayır bulur. Ama hukuk adına, hukuksuzluk!..

Yapanları utandırır, seyredenleri kahreder. Hukuksuzluğa uğrayanları ölümsüzleştirir.

Bırakın Osmanlıyı gerçekten Cumhuriyet döneminde kaç Başvekil geçti.

Kimlerdi...

Çoğunun adlarını bile bilen var mı?..

Var olanlar parmakla gösteriliyor. Bunlardan biri de Menderes.

Menderesi idam edenler, sadece onun vücudunu milletten ayırmışlardır.

Ve millet “NATO’ya; CENTO’ya “ diye başlayarak adeta bağlılık yemini eden ve ettiren, milletin severek iktidara getirdiklerini kendi keyiflerine göre deviren ve idam sehpalarına gönderenlere yani “Our boyslar’a” ilk serbest seçimlerde dersini vermiştir. Fakat başta Menderes ismini sömürerek iktidara gelenler, demokrat odluklarını, insan hakları savunucusu olduklarını söyleyenler..

“Devri sabık yaratmayacağız” diyerek, hukuku da kendilerine alet etmek suretiyle “ çadır sirki” şeklindeki düzmece mahkemeleri kuranlardan hesap sormamış, sordurtamamıştır.

Zira darbecilere hesap sormaz, onların kurduğu düzeni içimize sinmezse de kabullenirsek, milletin müşterekliği ile düzenlemeleri yapamazsak çok 12 Mart, 12Eylüllere, 28 Şubatlara zemin hazırlar, onları meşrulaştırır, dayatmalarını kabulleniriz.

O olmazsa AB yok bilmem ne müdahalelerine imkanlar veririz.

Tam siyasal kararları millet tartmalıdır.

Bunun yolu da bellidir.

Ancak tek şartla başka suç işlenmişse ve bunu bağımsız hukuk kurulları ve hukukçular; kararlarıyla ortaya koymuşsa o tür olaylar müstesna.

Öyle emir komuta ile ve “önce asalım sonra karar oluşturalım” mantığı ile kurulan sözde mahkemelerde, siyasal amaç peşinde koşulan “Çadır sirklerinde alınan karalarla hiç kimse mahkum edilmemeli ve hele hele asılmamalı, siyasetten katledilmemeli..

Sonra giden gidiyor ama olan hukuka, demokrasiye ve milletin iradesine oluyor.

Yanlış yapanları utandırıyor. Esas idam edilen Menderes değil, hukuktur. Milletin hukukudur...

Gücü ellerine geçirerek hukuku çiğneyenler, milletin karalarını hiçe sayanlardır, Ölenler; onlardır. Şehit Başvekil Menderes’e Allah’tan rahmet diliyorum.

Milletin namusuna emanet ettiği silahları; milletin seçtiği iktidarı indirmek için kullanan çetecilere, destekçilerine, yardakçılarına onlardan imkan varken hesap sordurmayan, sormayanlara, lanet olsun diyorum.

Tüm inananların kandillerini kutluyor, her günlerinin bayram her gecelerinin kandil olmasını her şeyin hakimi Allah’tan diliyorum..

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...