11 Eylül, 2005

NECATİ ÇAVDAR;

1955 Çorum, Alaca  Küçük Hırka doğumlu
Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunu


İŞ VE SOSYAL HAYATI:


a-Teknik Uzmanlık Dönemi


1976 yılında teknisyen Asssubay olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine katıldı.


12 Eylül 1980 Askeri Harekatından sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı emri ile res’en emekliye sevk edildi. İki yıl sonra yine aynı rütbede olmak üzere (Cizre’ Tank Taburu’nda ) seferberlik deneme tatbikatı için yeniden kısa dönem orduya katılarak aynı rütbeden özlük haklarını alarak terhis edildi.
Elektronik cihazların tamir bakım işleri ile ilgili olarak serbest çalışarak, Esnaflık yaptı.
1996 da Milli Kütüphane’de Mikrofilm Uzmanı olarak çalıştı.


b-Gazetecilik Dönemi
1997-1999 arasında Akit gazetesinde çalıştı. Ankara Temsilciliğinde muhabirlik, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği ve temsilci yardımcılığı yaptı..


Haberlerinin yanında araştırma, dizi azı ve herkesimden insanlarla yaptığı röportajları ile dikkat çeken Çavdar, 1999 da Akit Gazetesinden ayrılarak Serbest Gazetecilik yapmaya başladı.


Yeni Dönem Gazetesinde Haber Müdürlüğü’nde,


Tutanak Gazetesi Yayın Kurulu’nda bulundu.


Çeşitli radyolarda kültür ağırlıklı programlar yaptı.


İzlenimlerle Anadolu Dergisi’nin yayın kurulunda bulundu. Genel Koordinatör ve yazarı olarak katkılarını sürdürdü.


1999- 2006 arasında sürekli olarak Anayurt (Eski ismi Vakit) gazetesinde Başyazarlık ve Köşe yazarlığı yaptı. Bu dönemde Avustralya’da yayın yapan bir radyoda canlı olarak haftalık Türkiye gündemi ile ilgili yorumları verildi.


Yazıları, araştırmaları, röportajları ve şiirleri Akit, Yeni Dönem, Tutanak, Vakit, Anayurt gazeteleri ile Cuma ve Anadolu Gençlik, Ses, Nida, İzlenimlerle Anadolu gibi bir çok dergilerle yurt içinde ve dışında bir çok Internet sitelerinde yayınlandı-yayınlanıyor..


Ayrıca bir çok makalesi yurt içinde ve dışında yayınlanan gazete ve dergilerde “konuk yazar” olarak yayınlandı.


Anadolu’dan izlenimlerini; kendi oluşturduğu www.necaticavdar.blogspot.com ve www.codaroglu.blogspot.com isimli bloglarda insanlarla paylaşıyor..


Şirlerini, www.sairinyeri.blogspot.com adresinde..


Doğduğu köy ve çevresiyle ilgili bilgileri


www.khirka.blogspot.com adresinde yayınlıyor.


Makalelerini;


www.blogcu.com/necaticavdar adresinde


Röportajlarını;


www.benimblog.com sayfalarında paylaşıyor..


d -Basın Müşavirliği
1999 da başladığı Fazilet Partisi’nin Ankara İl Teşkilatı Basın Müşavirliğini, Fazilet Partisi’nin Anayasa Mahkemesi kararı ile kapatılana kadar sürdürdü.Bu dönemde “Yenilikçi-Gelenekçi ayrışmasını” yakından izledi..


Kısa Dönemler Halinde;


Öziplik-iş Sendikası'nda
ve
ESDER'de Basın Müşavirliği yaptı


e-Milletvekili Danışmanlığı


20. 21ve 22 dönemde Milletvekili ( Özel) Danışmanı olarak üç ayrı Milletvekiline yakın hizmet verdi. Parlamento çalışmalarını çok yakından takip etti.


SİVİL TOPLUM HAYATI:


İç Anadolu Birliği Genel Sekreterliği’ni yaptı. Halen Yönetim Kurulu üyesi.
Anadolu mefkuresini oluşturmak, kitlelere yaygınlaştırmak için çaba sarf eden ve platform olarak faaliyetini sürdüren Anadolu Düşünce Platformu’nun ve Anadolu Gazeteciler Birliği’nin oluşturucularından ve sözcüsü


ESERLERİ:


Divane mahlası ile yazdığı “Çığlık “ islimli ve kendi ismi ile yazdığı “Güneşi Getiririm” ve “28 Şubat Türküsü” isimli üç tane şiir kitabı var.


“ Türkmen Gocabubası Darıverenli Mehmet Emin Yarbay”


Ve


yayına hazır olan


'Siyaset Çayırında Solan Gül, Ali Hersek'


İsimli kitaplara imza attı


“Kır At” ismini verdiği bir roman, son Osmanlı -Yunan harbinin büyük komutanlarından Abdülezel Paşa ile ilgili biyografik ve tarihi bir hikaye ile Hz Hüseyin’in kıyamı ve günümüze izdüşümü konusunda “ Hüseyinname” adıyla manzum bir çalışması sürüyor.



Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...