07 Mayıs, 2019

Deniz gezmiş: 12 Mart cuntası emretti, CHP, emre uydu ve astı Şimdi, yasta

2 yıl önce
12 Mart cuntası emretti, CHP, emre uydu ve astı
Şimdi, yasta
Yorumlar
  • Numan Aktaş Banka soyguncularına, teöristlere, yol kesip adam öldürenlerin ölümüne karşı çıkan Selamet hareketine de Allah hiçbir zaman başarı vermedi, chp liler yine sağduyulu davranıp red vermişler, çok da iyi etmişler, bakın meydanlar da idam isteriz diye boşuna bağırmıyoruz, bugunun pkk sı, fetösü, bilmem hangi belası dünün Devgençleri, devsollarıydı, bunu bizim gibi yaşayan bilir...
    • Mustafa Kayatay Birincisi idam cezası oyuncak değildir. Hırsızlara idam cezası verilmez. Adam öldürenlere idam cezası uygulanabilir. Onun kararı da öldürülen insanın yakınlarınının isteğine bağlıdır. İkincisi "Selamet hareketine de Allah hiçbir zaman başarı vermedi, " sözünüz yanlıştır. Hareketin yaptığı bunca fabrikayı kalkınma hamlelerini başarıdan saymıyorsanız size diyecek hiçbir şey yok. Ayrıca başarı yüksek oylarla seçilmek olsaydı Esad da, Kaddafi'de, Mübarek de veya K.Kore lideri Kim Yong da çok başarılı derdik.
    • Numan Aktaş Selamet hareketinin kandırılıp peşinden gidenleri yerden yere vurmaktan başka bir marifeti olmamıştır, bu hareket kaç gün iktidarda kalabildi de fabrikalar kurmasından bahsediyorsunuz, idare edebilmek sanat ister, parti başkanı olmak lider olmak demek değildir, yıllarca iktidarda kalabilmek de bir başarıdır zoru görünce kuyruğunu kısıp gidenlerden övgü ile bahsetmek bir nevi akıl tutulması ve de körü körüne tarafgirlik demektir, başka değil....
    • Mustafa Kayatay Hem geçmişi yaşadığınız için bildiğinizi iddia ediyorsunuz hem de fabrikaları neredeyse inkâr ediyormuş gibi bir ifade kullanıyorsunuz. Bu ifadelerinizden çıkarılacak olası sonuçlar şunlardır:
      1- Ya yalan söylüyorsunuz, yaşamadınız, bilmiyorsunuz,
      2- Ya yaşadınız, ancak bilmiyorsun
      uz, burada da biliyormuş gibi ahkâm kesiyorsunuz
      3- Ya da yaşadınız ancak bilmemelikten geliyorsunuz. 

      Hepsi de sizin için oldukça kötü. Zira insanın karakteri belli bir yaştan sonra kolay kolay değişmez. 
      Ben iyiye gideceğini umarak yine de bir cevap yazıyorum.
      Hangi fabrikaların açıldığını bilmiyorsanız herhangi bir arama motoruna yazarak onlarca fabrikanın neler olduğunu görebilirsiniz.
      http://lmgtfy.com/...
      Tabii siz bunları marifetten saymıyorsanız seçim kazanmak dışında neleri marifet saydığınızı bilmek isterim.

      Doğru, parti başkanı olmak, seçim kazanmak, yıllarca iktidarda kalabilmek de bir başarıdır. Toplumu kandırabilen, toplumun değerlerini kendi emelleri için kullanabilenlerin önü açıktır. Ne yazık ki toplumumuz eğitimsizdir. Bunları yapanlar kolaylıkla yönetici olabilmektedir. Maalesef bunların da adı başarıdır. Sonuçta kişi veya kurumlar istediklerini elde etmektedirler. Ama bu başarının nitelikleri olsa olsa sahtekarlık, düzenbazlık, demagogluk gibi kavramlarla ifade edilebilir. 

      Eflatun'un ~2400 yıl önceki öngörüsü gerçekleşmektedir.
      "Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar.
      Demokrasi despotluğa dönüşür.
      Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. Halk övülmeyi sever. Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir."
      Eflatun 

      Gelelim övgü ile bahsetmeye. Biz doğruya doğru, yanlışa yanlışa deriz. Doğrudan şahıslardan bahsetmekten kaçınır, yapılan işlerden bahsederiz. Övülecek bir şey varsa ondan hoşnutlukla, yerilecek bir şey varsa da ondan yergiyle söz ederiz. Çok şükür değer yoksunu insanlar gibi de bağnaz değiliz. 

      Yazdıklarınızdan görülüyor ki(verdiğim diktatör örnekleri için de bir şey demediniz) sizin için amaca nasıl ulaşıldığının önemi yoktur. Hukuk, ahlak, ilke, ülkü, şeref gibi kavramların sanırım sizin için pek bir değeri yok. Eğer bu kavramlardan sizin için değersiz olan herhangi biri varsa lütfen yazın da size daha fazla yazıp zaman kaybetmeyeyim.
      LMGTFY
      LMGTFY.COM
      LMGTFY
      LMGTFY

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...