26 Şubat, 2019

12 ADA ve

Erdogan Tarhan bir gönderi paylaştı.
https://www.facebook.com/erdogan.tarhan.77/posts/253285358936585?comment_id=253493945582393

MİLLİ ŞEFİN,!!!
NE KADAR MİLLİ OLDUĞUNUN
RESMİDİR.
Bülent Kul
Bu iki devlet (Türkiye ile Yunanistan) birbiri ile savaşmış.. Sözde sağdaki devlet (Türkiye),Soldaki devleti (Yunanistan'ı) denize dökmüş! Nasıl olmuşsa,döküldükleri deniz onların (Yunanistan'ın) olmuş...!!!🤔🤔🤔🤔🤔

Yorumlar
  • Necati Çavdar Adalar, yunana ait değildi..İtalya'nın işgalinde idi..İtalya ya bırakıldı..2 dünya harbinde biizmkiler.. Alaman korkusundan cesaret edemediler.. Yalnız, tarafsızlık şartıyla YUNAN'a kaldı..ayrıca adalarda oturan halkYUNAN değildir. Yakın zamana kadar da YUNANCA bilmezdi. Türkçe sonradanda İtalyanca konuşur yazarlar idi.. Biz, Şam, beyrut, Halep, Musul vilayetlerimizde olduğu gibi adalarla kültürel ilişkimizi de kuramadık..Girit, Rodos ve adalardaki vakıf ve hayri kuruluşlarımızlada var olan hala devam etmesi gereken bağları kestik.
    1
  • Erdogan Tarhan Bu haritayı her gördüğümde kahrolurum. Stratejik önemi çok yüksek, coğrafi olarak anadoludan koptuğu açık olan, bu adaları her gördüğümde, yüreğimden bir şeyler kopar. Birde adeta bedavaya gidişi acımı artıran bir konudur. Vatan topraklarını bu kadar kolay elden çıkaranları rahmetle ANMIYORUZ.
    2
  • T C. Mehmet Göktaş Osmanlı ya soracaksın 2. Mahmut 1830 da bir kısmını vermiştir.1911,1912 ve. 1914 de birinci dünya savaşında italya ve yunana bırakıldı.1920 ye sevre gelindiğinde adalar cumhuriyet kurulmadan osmanlı tarafından verildi.Senin sevmediğin başarılarını hazmemediğin liderlerin bir zaafı söz konusu değil ama yalancı fesli lerden öğrenmeye kalkarsan yanılırsın.
    • Necati Çavdar Göktaş, fazla da atma... Zira , Adalar; osmanlıyı, yani kendi devletinin başkentini işgal ederek "gavur ağlarına" dayanan Harekat ordusu denen eşkiyanın devlete el koyması sonucu İtalya'tarafından işgal edildi..Yine o eşkiyanın iktidar ettiği İT çetesi 1.Lozan veya UŞİ anlaşmasıyla Traplus-Libya dan askeri çekecek İtalya da Adalardan çıkacaktı..Üç kağıt yapıp çıkmadılar..Hukuken Osmanlı mülkü olan italya işgalindeki adalar; 2. Lozan ile resmen İTALYA ya bırakıldı.. Ayrıca bizde olan Meis adasınıda.. Meis konusunda İsmet bey, "Dünya barışı adına" fazla direnmeyerek İtalya ya hediye etti.. 2. Dünya harbinde İtalya çekilirken "sizden aldık, size teslim edelim"dedi. İnönü , Alaman korkusuyla yanaşmadı.. Bu defa Alamanlar işgal etti.. ve çekilirken "size verelim dediler" .İnönü, galip devletlerden çekinip kabul etmedi. 2. Dünya harbi sonrası biz istemeyince Yunan istedi o na da "silahsızlandırmak şartıyla " verdiler.. Dolayısıyla tek kurşun atmadan adalar Yunanistan'a ihsan edilmiştir.İşin doğrusunu, reel politik durumu elbet bilemeyiz ancak sonuç budur..Yani ne Lozanda ne de balkan harbinde adalarımız YUNANa bırakılmış değildir.Yunan 2.dünya harbi sonunda tıpkı SELANİK de olduğu gibi MECANEN sahip oldu.. Tabii "silahsızlandırmak şartıyla"
      Görüntünün olası içeriği: ev, gökyüzü, açık hava ve su
    • T C. Mehmet Göktaş Sana birşey yazmak istemiyorum ama şu kadarını yazayım o osmanlı 20 milyon kilometre kareydi devşirmelerle hemhal osmanlı 1900 lere geldiğimizde 4 milyon km lere düşürdü 2.5 milyon da abdülhamit zamanında kaybettik.Ama tarihci geçinen yunan dölleri Atatürk ve İsmeti kötülemek için 1920 den sonra kaybetmişiz gibi anlatıyorlar.Birinci dünya savaşında osmanlı ordusu alman genaraller komutasındaydı.Suçlayacaksan cibiliyetsiz itleri suçla.
    • Erdogan Tarhan GÖKTAŞ, bende ÇAVDAR ın yazdıklarının benzerlerini yazacaktım. Tekrar olmasın. İlaveten şunu söyleyebilirim. İnönü bu adaları kafasından çıkarmış, alman ve italyanların adaları görüşmek, en azından Türklerin çoğunlukta olduğu adaları, bize vermek üzere yapılacak konferansa , İnönü ısrarla katılmadı. Oysa galip devlet olarak oturduğu lozan masasında, yüz yıllar ca bizim olan, konjenktürel olarak kayıp ettiğimiz adalarımızı gündeme getirip, çok sıkı bir diplomasiyle, kazanabilirdi. Çünkü konjonktür çok müsaitti. Hatta hem italyanlar, hem almanlar içinde bulundukları durum zorlayınca adaları bize teklif ettiklerinde İnönü maalesef büyük bir aymazlık ve ufuksuzlukla teklifleri es geçmiştir. Biraz basiretli olabilseydi adaların tamamını, hiç değilse burnumuzun dibindeki leri almamız işten bile değildi...
      Bahsettiğin fesli yi hayatımda hiç izlemedim, dinlemedim. Karşınızdakileri itham etmeye o kadar alışmışınızki, gündeme gelene kadar varlığını bile bilmediğim bir şahsı izlediğimi iddia edip, bunun üzerine hüküm kurabiliyorsun. Ayrıca resmi tarihin dışındada, tarihi gerçekler olduğunu hatırlatmak isterim.
      1
    • T C. Mehmet Göktaş Osmanlı dediğimiz Türkleri İstanbula bile sokmayan devşirme çocukları 1911 uşi ve 1913 sevr anlaşmasında zaten elden çıkmıştı.Lozanda kurtuluş savaşının galibiyiz ama ayakta pabuç bile yok osmanlı gırtlağına kadar borç yapmış.Hadi savaşa desek adım atacak hal kalmamış.Bu gün aynı ingiliz ve yunan artığı soysuzlar ATATÜRK ve Türkiye cumhuriyetini kurarak kimliğimizi kaderimizi vatanımızı dinimizi kurtaran ALLAHIN Türk milletini kurtarsın diye gönderdiği bir evliya ya ve harekat ordusuna irinli dilleri ile laf atıyorlar. Neymiş 5-10 keçinin otladığı taşlıkmış.18 ada için verdik elden gitti tartışması yapılırken geçen yüzyıllara gitmeğe ne kadar ihtiyaç var.Akdeniz de rumlarla israil doğalgazın üstüne kondu Onu gölgelemek için çıkarılıyor olabilir.Bir insanın Türk arap yunan rum yaratılmak elinde değildir.ALLAH beni Türk yaratmış. Kaderimdir Türklüğümle gurur duyuyorum.Bazıları ise atasının yenilgisinden utanarak keşke yunan galip gelseydi dileklerinde bulunuyor.
    • Necati Çavdar MIsır, Sudan..Irak, Suriye, Arabistan..Kıbrıs, Batı trakya...Batum illerini terketmekle kalmayıp Misak-ı Milliden bile vaz geçenlere laf söylemeyelim..TIpkı " ingilizle ebedi dostluk adına" diye koca MUSUL vilayetini teslim ettiği gibi hiç işgale uğramamış olan elimizdeki MEİS adasını da " dünya barışına hizmet " diyerek PEŞKEŞ çeken zihniyet ingiliz ağaları adına Lozan sonrası agap, haim naum önderliğinde dili,dini, kültürü, müzüği ile ile milletin tüm değerlerine düşman olup halkla savaştı..o zihniyet savaşmaya da devam ediyor...Allah, milleti şerlerinden korusun..millete o zulümleri yapanlarada SÜLEYMAN ŞAH makamı vatan topraklarından kaçan ve kaçıranları da eleştiririz
    Yanıt yaz...

  • Mustafa Tunç Vay be değerli devrelerim tarihçi olmuşlar da birbirlerine birşeyler anlatıyorlar ama sanırım birbirlerini kırmak incitmek üzereler üzüntüm varrrrrrr
    • Necati Çavdar Mustafa , osmanlıda bizim..cumhuriyet de bizim..millet aynı, devlet aynı..ancak her iki idare de de yanlış yapan yada yapmak zorunda kalan yöneticiler var..yönetimler var..elbette yanlışlar eleştirilmeli.. Hiç biri tam masum değil.. Olamaz da...Osmanlı pşası valisi diye pirsultana zulmeden Hızır paşayı mı savunacağız...onun gibi osmanlı askeri memurları KAMAL ve İNÖNÜ yanlışlarını eleştirmeyecekmiyiz...ya da cumhuriyet çocuğu ve yöneticisi diye Demirel, Ecevit,Özal, Erbakan, Çiller, Yılmaz ya da Tayyip Erdoğan nın yanlışlarına eyvallah mı diyeceğiz... OSmanlı yada cumhuriyet idarenin adı..Bunların yanlışı olmaz..Yanlış, idarecilerin uygulama veylemlerinde olur..Ancak kimileri Cumhuriyeti, Osmanlının düşmanı yada Osmanlı, cumhuriyetin düşmanı zannediyor..yanlış olan budur..yanlış yapan hangi iderede yapmış ise yanlış yanlıştır..İdare şekli o yanlışı örtmez, örtmemeli..
      1
    • Necati Çavdar Uğur Mumcu : '' Mustafa Kemal ve arkadaşları haçlı batıyı benimsedikleri için inkılapları bu yönde olmuştur. Türk Milleti,
      İsviçre medeni kanuna göre evlenen,
      Alman ceza mahkemeleri usulüne göre yargılanan,

      İtalya yasasına göre cezalandırılan,
      Fransız idare hukukuna göre idare edilen,
      İslam hukukuna göre gömülen kişiler haline gelmişlerdir.''
      Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı
      1
    • Erdogan Tarhan Necati Çavdar Hayatımın hiç bir anında, hiçbir dakikasında, Osmanlıyı ve Cumhuriyeti ayrı düşünmedim. Osmanlı benim tarihim doğrularıyla yanlışlarıyla sahiplenir ve savunurum. Her yıkılmış devlet gibi, OSMANLI yılda yücelten ve batıran sebepler vardır. Osmanlı'nın yanlışlarını ön plana çıkarıp, bunların üzerine bir Osmanlı düşmanlığı inşaa etmeyi müthiş bir cahillik olarak görüyorum. Tek amaçları Osmanlı yı yıkmak olan dış güçlerin, yerli işbirlikçilerini hain olarak görüyorum. Gerçek tarihi bilmeyip, ATALARINA sövenlere zerre kadar saygı duymuyorum.
      Şu veya bu sebeple yıkılmış Osmanlı'dan sonra Atatürk önderliğinde, ulusca verilen müthiş bir milli mücadeleden sonra, doğan CUMHURİYET, de bizim. OSMANLI ne kadar bizimse, CUMHURİYET te o kadar bizim. Elimizde kalan bu son vatan parçasını gözümüz gibi korumak durumundayız. Birini birine tercih etmek, birini diğerinden çok sevmek gibi bir seçim haddinden fazla saçma olur. Osmanlı da biziz. TÜRKİYE de biziz. Şimdi tüm mesaimizi TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ korumaya, kollamaya, yüceltmeye, güçlendirmeye vermeliyiz.
    • /////////////////////////////////////////////////////////////////////

      E. KUR. ALB. ÜMİT YALIM: Girit Adası’nın dörtte üçü Türkiye’ye aittir
      YAZAN: SAYGI ÖZTÜRK
      Ege’deki adalarımızın işgalini sık sık gündeme getiren Yalım, Girit Adası’nın dörtte üçünün, çevresindeki 14 ada ve adacığın da Türkiye’ye ait olduğunu öne sürdü...
      Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan'a yapacağı resmi ziyaret öncesi, Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri, emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, Yunanistan'ın Girit Adası üzerinde tek başına ferdi mülkiyeti olmadığını belirtti. Adanın hukuki statüsünün 30 Mayıs 1913 Londra Antlaşması, 10 Ağustos 1913 Bükreş Antlaşması, 14 Kasım 1913 Atina Antlaşması ve 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması olmak üzere toplam dört antlaşmayla belirlendiğini söyleyen Yalım, Girit'in sadece dörtte birinin Yunanistan'a, dörtte üçünün de Türkiye'ye ait olduğunu öne sürdü. Yalım, belgelerle şunları anlattı.
      Ümit Yalım, Girit Adası’nda Türkiye’ye ait yerleri haritada işaretledi.
      ANTLAŞMALAR ORTADA
      Londra Antlaşması'nın hiçbir yerinde Girit Adası'nın Yunanistan'a terk edildiği, verildiği veya bağlandığı ifadesi yoktur. Yunanistan'a Girit Adası'nın dörtte biri verilmiştir. Adanın etrafındaki 14 ada ile adacık ve kayalıklar Osmanlı Devleti'nin egemenliğinde kalmıştır.
      Atina Antlaşması'nın hiçbir yerinde, Girit Adası'nın Yunanistan'a terk edildiği, verildiği veya bağlandığına ilişkin de ifade bulunmamaktadır. Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasından sonra 24 Temmuz 1923'te Lozan Antlaşması imzalandı. Türkiye, Yunanistan ve İngiltere olmak üzere toplam sekiz devlet tarafından, Girit Adası'nın sadece dörtte birinin Yunanistan'a ait olduğu teyit edilmiştir.
      Yunanistan, Girit Adası'nın dörtte üçü ile hâlihazırda adanın etrafında işgal altında tuttuğu Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi olmak üzere toplam 5 Türk adasını derhal boşaltarak Türkiye'ye teslim etmelidir. Girit Adası'nın Türk bölgesinde kalan Heraklion Hava Üssü dahil olmak üzere bütün askeri birliklerini ve 1999 yılında adanın Türk bölgesine yerleştirdiği S-300 hava savunma füze bataryalarını da derhal tahliye etmelidir.
    • Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'Girit Adası'nın dörtte üçü Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir Rethimno Girit Adası'nın sadece dörtte biri aittir. Girit Adası'nın dörtte üçü ve adanın etrafındaki 14 ada ile adacık ve kayalıklar Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir'


Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'Osmanlı Devleti'nin Egemenliğinde Kalan Adalar 30 Mayıs 1913 Durumu Mehmed Yunanistan Bulgaristan Sarbistan Girit Adası Müttefik Devletlere (Yunanistan, Bulgaristan, Karadağ, Sırbistan) verilmiş, Girit Adası'nın etrafındaki 14 ada adacık ve kayalıklar Osmanlı Devleti'nin egemenliğinde kalmıştır'

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, açık hava


////////////////////////////////////////////////////////

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...