26 Şubat, 2019

AB ile KATİL SİSİ ;YANYANA

AB ile KATİL SİSİ ;YANYANA
Avrupa Birliği ve Arap Birliği'nden bir ilk.
SİSİ’ye MEŞRUİYET GÖSTERİSİ
2034 yılına kadar başta kalmayı sağlamak üzere Anayasa değişikliğine giden darbeci ve katil SİSİ; meşruiyet sağlama çabası ile Avrupa Birliği ve Arap Birliği'ni bir zirvede buluşturarak bu amacına alet etti
KATİL SİSİ;İDAMLARI SAVUNDU..
İKİYÜZLÜ AVRUPA; SUSTU
Mısır'ın Kızıl Deniz kıyısındaki tatil şehri Şarm el Şeyh’de toplanan zirveye; Avrupa değerleri, insan hakları ve hukukun üstünlüğü konusunu dillerinden düşürmeyen AB liderleri; “Bazen pistte kim varsa onunla dans edeceksin." anlayşıyla darbeci ve katil diktatör SİSİ’nin yanında boy gösterdi.
Zirveye; AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı Theresa May, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, Belçika Başbakanı Charles Michel , Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban başta olmak üzere cumhurbaşkanı, başbakan ve dışişleri bakanı seviyesinde 18 AB ülkesi yetkilisi katıldı.
Kaşıkçı cinayeti nedeniyle uluslar arası baskıya muhatap olan Arabistan'ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yerine Suud yönetimini Kral Selman temsil ettiği ve 21 aktif üyenin yer aldığı Arap Birliği ülkeleri liderlerinin yarısının katılmadığı dikkat çekti.
Birleşmiş Milletler'in Cuma günü, "Mısır'da Şubat ayı içinde 15 kişinin adil yargılama olmadan idam edildiği" açıklamasını yaptığı bir dönemde konuşan SİSİ; Avrupa ve Mısrır’ın kültürlerinin farklı olduğunu öne sürerek Abnin güya karşı olduğu İDAMları savundu.
İnsan hakları savunucularının 2015 de ülkenin başsavcısının öldürülmesi gerekçesiyle haksız yere 9 gencin idamını eleştirmesine karşılık SİSİ; itirafların işkence altında alındığı iddialarını red etti.
Sisi, AB ve Arap Birliği arasındaki ilk ortak zirvede düzenlediği basın toplantısında, "Bir terör eyleminde bir insan öldürüldüğünde, aileler bana çocuklarımızın ve kanlarının hakkını istediğimizi söylüyor…..Bu kültür bölgede var ve bu hak yasalarla verilmelidir.” Dedi.
2013'te ABD ve AB desteğinde seçilmiş Cumhurbaşkanı Mohamed Mursi'yi devirerek dikta yönetimi kuran SİSİ daha önce 98 milyonu aşan Mısır nüfusunun hayat standartlarını yükseltmeyi amaçlayan ekonomik ve refah reformlarına işaret ederek hak ihlalleri eleştirisini savunmuştu.
Zirve de ise Avrupalı destekçilerine "İki farklı kültürümüz var…Avrupa'da öncelik, halkın için refahını sağlamak ve sürdürmektir. Bizde ise önceliğimiz, ülkemizi korumak ve birçok çevre devlette gördüğünüz gibi çöküş, yıkım ve yıkımdan uzak tutmak.” Diyerek Hak ihlallerinin gözardı edilmesi konusunda desetk istedi..
Kaynak: REUTERS ve diğer ajanslar

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...