02 Şubat, 2020

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping; "Yeryüzünde Çin'in gelişmesini durdurabilecek hiçbir güç yok" diyordu. “Virüs “ geldi. Çin hem kendine hem dünyaya kapandı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping; "Yeryüzünde Çin'in gelişmesini durdurabilecek hiçbir güç yok" diyordu. “Virüs “ geldi. Çin hem kendine hem dünyaya kapandı

coronavirüs ile ilgili görsel sonucu




Çin'in Wuhan kentinde ilk kez göründüğünden bu yana, yeni keşfedilen bir koronavirüs , kaç kişiye bulaştı
Kaç kişiyi öldürdü?
Rivayet muhtelif.
Ancak bütün dünyayı da  “korku” salması ise  gerçek ..
Maskesiz gezen Çinli yok gibi.
Çin kendi içinde kapanda ve dünya ÇİN’e kapıları kapattı..
Bütün bunlar olurken  ve virüsün hala resmi bir adı yok.
Virüsün geçici adı  kısaca - 2019-nCoV - .
Manşetler;  rutin olarak bu virüse “Wuhan koronavirüs”  veya hatta sadece “Çin virüsü” olarak atıfta bulunuyorlar.
İçinde birçok virüsü barındırsa da kısaca  “koronavirüs” deniliyor.

Kimileri yarasa çorbasından  ya da başka  şeylerden  kaynaklanıyor dese de
Hint uzmanları;
''Wuhanvirüsü; bünyesinde HİP (AIDS) virüsü, Ebola virüsü ve SARS virüsünü barındırıyor.  yanı, bu 3 virüsün birleştirilmesinden Wuhanvirüsü (2019 - nCoV) ortaya çıkmış olup, doğal yoldan bu 3 virüsün birleşme imkanı yok. bu ancak ve ancak laboratuvar çalışmalarıyla mümkün olabilir'' diyor..

Daha önce de birçok virüs adı duyduk.
Kimine çıktığı bölgenin adıyla
 İspanyol gribi;
 Kırım-Kongo kanamalı ateşi;
 Connecticut kasabası için Lyme; 

Aralık 2013'te ilk olarak Batı Afrika'da yayılan Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017'de görülen  “Ebola” için bölgedeki bir nehir adı verildi.   Orta ve Batı Afrika’nın tropikal ormanların yakınında bulunan ücra bir köyünde doğdu denebilir.
Ebola Virüsünün insanlara, vahşi hayvanlardan Meyve Yarasaları (Fruit Bats) yoluyla bulaştığı söyleniyor.. Ebola ilk olarak 1976 yılında Sudan’ın Nzara ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin Yambuku kentlerinde eş zamanlı 2 salgına yol açmıştı.  Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde görülen salgının Ebola Nehri yakınında bir köyde meydana geldiğinden hastalığa bu isim verilmişti.

Kimine de yayılma alanı olarak belirlenen ve önce idam kararı verilen tavuklar itlaf edildikten sonra da “azat” edilen gariban  “tavukları” hedef alan “Kuş Gribi”  ya da  virüsün domuzlara yayılmamasına rağmen tüm domuzların katletmesine neden olan 2009 yılında “domuz gribi” isimler verildi.
Kimine de sadece hayvandan kaynaklanan  MERS ilk olarak 2012 yılında Suudi Arabistan'dan alınan bir örnekte tespit edilen  ve ülkenin baş harflerinden üretilen isimdi.
Çin kökenli virüs olan  SARS ise ilk defa 2003 Şubat ayı sonlarında  Hong Kong dan dünyaya duyuruldu.  Asya, Kuzey Amerika ve Avrupa’da görüldü

Yeni virüs için, Dünya Sağlık Örgütü ; ilk ortaya çıktığı yıl için 2019 tarihiyle anarak
 2019-nCoV  diyerek  “yeni koronavirüs” için “nCov”  adını kullanıyor.
“Corona” ;  “Taç” anlamına geliyor ve taç şeklindeki  virüsün “sivri uçları”nı  ifade ediyor..
“ koronavirüsler”  de taç ve sivri uçlar  bulunuyor..
coronavirüs ile ilgili görsel sonucucoronavirüs + çin ile ilgili görsel sonucu
………….
Ve bu virüs, Doğu Türkistan’da milyonları kamplara kapatan Çin’de şehirleri onlarca milyon insanı ve koca ÇİN’i dünyaya kapattı..
Çin şimdi
DoğuTürkistan’da  milyonlarca mazlumu toplama kamplarında tecrid eden, Müslüman  avına çıkan Çinliler, şimdi pencerelere kapanmış durumda….
 Doğu Türkistan’da ki zulmünü inkar eden Çin, 60 milyon vatandaşını şehirlerde karantina altında tutuğunu  acı acı dünyaya haykırıyor.
Vuhan çığlık çığlığa!
Evlerinde hapis hayatı yaşayan Vuhan halkı evlerinin camlarından, balkonlarından birbirlerine moral verip "dayanın" diye bağırırken  karantina altına alınmayan şehirlerde de Çinliler;  kaçmak İçin Yollara  düştü.
Ve  çoğu  soluğu kendileri gibi  it köpek, domuz, yılan gibi  şeyleri yiyen alanlara..- Hiç virüs vakası yaşamayan Tibet gibi yerlere değil de değil de   -  virüsten önce “domuz” yemeleri içi,n baskı yaptıkları temiz gıda ile beslenen  DoğuTürkistan ‘ da alıyor..
"Bizden daha güçlü kim var?"
Bundan birkaç ay önce Çin Devlet Başkanı Şi Cinping;
 "Yeryüzünde Çin'in gelişmesini durdurabilecek hiçbir güç yok" diyordu.
Şimdi küçük bir mikrop, virüsle  başı belada..
Ebrehe de Kabe’yı yıkmak üzere geldiğinde benzer iddiada bulunuyordu.. Kimse de karşısına çıkamaya mecal yoktu..
Kısa zamanda s onunun gelmesi için Ebabil yetti...
 Çok geçmeden Kadir-i Mutlak olan Allah gözle görülmeyen ordularını gönderiverdi.
Işık ve insan kaynayan Şehirleri hayalet kentlere dönüştü..
‎وَلِلّٰهِ جُنُودُ السَّمٰوَاتِ وَالْاَرْضِۜ . وَكَانَ اللّٰهُ عَز۪يزًا حَك۪يمًا
"Göklerin ve yerin orduları Allah'ındır. Allah, üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir." (Fetih, 7)
Allah, insana kendi faydası için temiz yiyin, temiz olun ve hiçbir yaratılana zulmetmeyin diyor.
 Oysa insan ..
Tarih de çok örnekleri olduğu halde tersini yapıyor..
 Fıravun ve Nemrut gibi Allah’a karşı savaş ilan edenleri ve sonlarını da  gördü.
‎فَأَمَّا عَادࣱ فَٱسۡتَكۡبَرُوا۟ فِی ٱلۡأَرۡضِ بِغَیۡرِ ٱلۡحَقِّ وَقَالُوا۟ مَنۡ أَشَدُّ مِنَّا قُوَّةًۖ أَوَلَمۡ یَرَوۡا۟ أَنَّ ٱللَّهَ ٱلَّذِی خَلَقَهُمۡ هُوَ أَشَدُّ مِنۡهُمۡ قُوَّةࣰۖ وَكَانُوا۟ بِـَٔایَـٰتِنَا یَجۡحَدُونَ..
‎فَاَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ ر۪يحًا صَرْصَرًا ف۪ٓي اَيَّامٍ نَحِسَاتٍ لِنُذ۪يقَهُمْ عَذَابَ الْخِزْيِ فِي الْحَيٰوةِ الدُّنْيَاۜ وَلَعَذَابُ الْاٰخِرَةِ اَخْزٰى وَهُمْ لَا يُنْصَرُونَ
Âd kavmi, yeryüzünde haksız yere büyüklük tasladılar ve "Bizden daha güçlü kim var?" dediler. Onları yaratan Allah’ın kendilerinden daha güçlü olduğunu düşünmezler miydi? Onlar, âyetlerimizi de inatla inkâr ediyorlardı.
Sonunda dünya hayatında onlara alçaltıcı cezayı tattırmak için o kara günlerde üzerlerine dondurucu bir rüzgâr gönderdik. Âhiret azabı ise daha da alçaltıcı olacak, onlara yardım da edilmeyecektir. (Fussilet, 15, 16)
……………
Hz.Nuh (A.S.) büyük tufan için gemi inşaatına başladıktan sonra kafir halk ona eziyet etmek sebebi ile gelip inşaatın her yerlerine  pislerler...
Bir müddet sonra kafir halkta bir kaşıntı hastalığı meydana gelir. Öyle böyle değil derilerini kazıyorlardır artık.
Kaşınanlardan biri hastalığına bakmaksızın Nuh Âleyhisselâm'a eziyet etmek üzere yine gemi inşaatına gelir ve pisler. O esnada ayağı kayar ve kendi pisliğinin üzerine düşer. Fark eder ki pisliğin değdiği bölgede kaşıntı kesilir. Hemen avuç avuç alıp vücudunun kaşınan diğer bölgelerine de sürer ve rahatlar.
Koşup diğerlerine de bunu haber verir. İnkârcıları aceleyle gelip yaptıkları pislikleri yüzlerine gözlerine her yerlerine sürmeye başlar. Hatta geminin tahta aralarında kalmış olan pislikleri bile çöplerle temizleyip vücutlarına sürerler..
 ve Rabbim kendi dostunu zahmetsiz olarak korumuş ve temizlemiş olur.
Zira zulüm ebedi değil  zulmedenler de ..


coronavirüs ile ilgili görsel sonucu"

coronavirüs ile ilgili görsel sonucu"Çin'in koronavirüsü: Her yıl çok daha kötü hayatta kalıyoruz, ama panik gerçek tehlike

çin virüsü ile ilgili görsel sonucu"


////////////////////////////////////////////////////

Gates Vakfı, coronavirus çıkmadan 3 ay önce ilacının patentini alıp yayılma simülasyonu hazırlamış! 

Çin'de öldürücü virüs daha ortaya çıkmadan üç ay önce ABD'de Gates Vakfı'nın virüsün Çin’in Vuhan bölgesinden yayılıp dünyayı saracağını simülasyonla göstermiş. Bu kadar da rastlantı olabilir mi diyebilirsiniz ancak daha da ilginç olanı koronavirüs virüsü daha ortada yokken bu vakıf, virüs için yapılacak ilacın patentini bile almış.
https://www.wmal.net/dunya/gates-vakfi-coronavirus-cikmadan-3-ay-once-ilacinin-patentini-alip-h18868.html

Gates Vakfı, coronavirus çıkmadan 3 ay önce ilacının patentini alıp yayılma simülasyonu hazırlamış!
Çin'de öldürücü virüs daha ortaya çıkmadan üç ay önce ABD'de Gates Vakfı'nın virüsün Çin’in Vuhan bölgesinden yayılıp dünyayı saracağını simülasyonla göstermiş. Bu kadar da rastlantı olabilir mi diyebilirsiniz ancak daha da ilginç olanı koronavirüs virüsü daha ortada yokken bu vakıf, virüs için yapılacak ilacın patentini bile almış.

Çin'de başlayıp yayılan koronavirüs salgını gündemdeyken çarpıcı bir ayrıntı ortaya çıktı. Gates Vakfı'nın yaklaşık 3 ay önce, dünyayı saracak olası bir virüs salgınıyla ilgili bir çalışma yaptığı ve yayılma durumunu analiz eden bir simülasyon hazırladığı öğrenildi.

Dünya Ekonomik Forumu ve Bill and Melinda Gates Vakfı’yla ortaklığı olan John Hopkins Center for Health Security’nin 18 Ekim 2019’da New York’te düzenlediği etkinlikte virüs salgınıyla ilgili pandemik simülasyon çalışması yapıldığı öğrenildi.

Çalışmanın Çin’in Vuhan bölgesinde ilk hastalık vakasının bildirilmesinden yaklaşık altı hafta önce yapılması ilginç bulundu. Virüsün dünyada yayılma hızını ve olası yayılma bölgesini gösteren simülasyonda, Türkiye’nin etkilendiği görülüyor. Çalışma “Koronavirüsten haberleri var mıydı?” sorusunu gündeme getirdi.

Bilim sitesi Activistpost.com, Gates Vakfı çalışmasıyla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Bu raporda 18 Ekim 2019 günü New York kent merkezinde yapılan Etkinlik 201’e içeriden bakacağız. Etkinlik 201, Dünya Ekonomik Forumu ve Bill and Melinda Gates Vakfı’yla ortaklığı olan John Hopkins Center for Health Security’nin ev sahipliğinde düzenlenen yüksek düzeyde bir pandemi çalışmasıdır.

Koronavirüsle ilgili pandemik simülasyon çalışması, söz konusu virüsten ötürü Çin’in Vuhan bölgesinde ilk hastalık vakasının bildirilmesinden yaklaşık altı hafta önce yapıldığı için çok şaşırtıcıdır. Böyle şeylere inanıyorsanız, rastlantının böylesi diyebilirsiniz. Bir diğer etkileyici bağlantı, Bill and Melinda Gates vakfının koronavirüs salgınına ilişkin pandemik simülasyona sadece katılmak ve kurgulanmasına yardımcı olmakla kalmaması, aynı zamanda ölümcül koronavirüs için patent sahibi ve şimdiki krizi çözmek için bir aşı üzerinde çalışmakta olan gruba fon sağlamakta olmasıdır. Burada da inanılması zor bir rastlantı var.

Bu raporda, simülasyona katılan acil epidemik kurulun üyelerinden sağlanan, birkaç isim vermek gerekirse aralarında belli başlı bankaların, BM’nin, Bill and Melinda Gates Vakfı’nın, Johnson and Johnson’ın, lojistik güç merkezlerinin temsilcilerinin yer aldığı içeriden çekilmiş bazı görüntülerle karşılaşacaksınız. Bu simülasyon tam da bu uygulama için kurgulanmış yeni raporları da kapsamaktadır -bu nokta özellikle aklınızda bulunsun çünkü bu raporlar şu anda dünya çapında gerçekleşmekte olan koronavirüs salgınıyla ilgili olarak görmekte olduğumuz raporlara ürpertici biçimde benzemektedir.”

Öte yandan Microsoft’un patronu Bill Gates’in Hastalık Modellemesi Enstitüsü, 1918 salgınında 50 milyon insanı öldüren gibi yeni bir grip hastalığının bugün altı ayda 30 milyon insanı öldüreceğini iddia etmişti. Massachusetts Medical Society ve New England Tıp Dergisi tarafından düzenlenen etkinlikte, “Dünya savaşa hazır olması gerektiği gibi yeni bir salgın için hazırlanıyor olmalı” denilmişti.   Bu içerik WMAL.NET tarafından üretilmiştir

OKU, YORUMLA ve PAYLAŞ ==> https://www.wmal.net/dunya/gates-vakfi-coronavirus-cikmadan-3-ay-once-ilacinin-patentini-alip-h18868.html

wmal.net


//////////////////////////////////////////////////////

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...