01 Şubat, 2020

İngiltere; Amerika ve Çin'in yüksek büyüme ekonomilerine doğru dönüyor. Yoksa tamamen çöküyor mu?

https://www.facebook.com/Channel4News/videos/225402291799288/
Amerikan doğumlu ilk İngiltere Başbakanı olan Boris Johnson öncülüğünde İngiltere; Avrupa Birliği'nin düşük büyüme bölgesinden ayrılıp daha güçlü bir ekonomi için Amerika ve Çin'in yüksek büyüme ekonomilerine doğru dönüyor.
Yoksa tamamen çöküyor mu?
İngiltere'nin ayrılışı yeni bir refah çağına mı yoksa kendisinin çöküşüne mi olacak?
////////////////////////

Brexit bittiğinde İngiltere bundan sonra nereye gidiyor? Londra Washington, Beijing veya her ikisiyle birden uyum sağlayacak mı? Ayrılış yeni bir refah çağında mı yoksa İngiltere'nin kendisinin çöküşünde mi olacak? 

RT uzmanlar ve politikacılarla konuştu.
https://www.rt.com/uk/479768-brexit-what-happens-next/

Her zamanki gibi iş, ancak Çin'e dönüyor

John Laughland, akademik ve yazar:
Boris Johnson, bilirsiniz, Donald Trump'a çok yakın. Trump yeniden seçilebilir ve bu da dört yıl boyunca Johnson'un Trump'ta güçlü bir siyasi müttefiki olacağı ve bundan yararlanmaya çalışacağı anlamına gelir. 
Bence Rusya ile ilişkilerin iyileşmesi pek olası değil. Johnson, Skripal olayı sırasında dışişleri sekreteriydi ve o zaman Rusya'ya karşı çok güçlü bir şekilde konuştu. Dışişleri sekreteri olduktan kısa bir süre sonra ilişkileri geliştirmek için Moskova'ya gitti ve gördüğü gibi Moskova'nın yanıtı Salisbury'deki insanları zehirlemekti, bu yüzden kişisel bir hakaret olarak aldı. Hatta dışişleri sekreteri olarak görevinden ayrıldıktan sonra Rusya'ya atıfta bulunarak “Bu rejimden nefret ediyorum” dedi.
AYRICA RT.COM ÜZERİNDEMeh! Bu sinir bozucu AB güvenlik standartları bir sürükle oldu: Pompeo, Brexit'in ABD için 'fantastik' olacağını söyledi
David Cameron yönetiminde dahil olmak üzere birkaç yıldır İngiltere Çin'e karşı bir pivot işletiyor. İngiltere'de, Çin'e ait olacak bir nükleer santral inşa edildi, cep telefonu şebekesi ABD protestolarına rağmen Huawei tarafından inşa edilecek. Çin'e karşı uzun vadeli bir pivot var ve bunu düşündüğünüzde, bu muhtemelen Brexit'in arkasındaki ekonomik mantık. Brexit basit bir sloganla özetlenecekse, İngiltere Avrupa Birliği'nin düşük büyüme bölgesinden ayrılıyor ve Amerika ve Çin'in yüksek büyüme ekonomilerine doğru dönüyor.

İngiltere sesini bulmalı

Galler için Brexit Partisi Milletvekili Nathan Gill:
Britanya'nın dünyada kendi yönünü ve yolunu oluşturma şansı kadar çok önemli olacak. Çok uzun bir süredir dış sekreterimizin gerçek bir gücü yoktu ve yabancı sekreterlerden oluşan bir kolektifin kabul ettiği şeyi yapmak zorunda kaldı. Bağımsız bir ulus bunu yapmaz. İngiltere için neyin en iyi olduğuna, hangi arkadaşlıkların en iyisi olduğuna karar veririz. Uluslara yaptırım uygulamak isteyip istemediğimize karar veriyoruz ve diğer insanların bize yapabilecek miyiz yapamayacağımızı söylemesine izin vermeyeceğiz.
AYRICA RT.COM'DABrexit nihayet bu gece olduğu gibi, Boris Johnson'a bir uyarı, bizi AB'ye bağlama!

Avrupa ile ticaret anlaşmasının bir sonraki zorluğu

Derby North eski Emekçi Milletvekili Chris Williamson:
İnsanların başlangıçta herhangi bir fark göreceğini düşünmüyorum. Zamanla sorunlu olabilecek şeylerin gerçekleşmeye başlayacağını düşünüyorum ve bence şeylerden biri seyahat. Şu anda zevk aldığımız hareket özgürlüğü ve bunun nasıl etkileneceği görülmeye devam ediyor.
AB bloğu ile yıl sonuna kadar bir ticaret anlaşması müzakere etmek zor olacak, ancak bunun imkansız olduğunu düşünmüyorum. Her halükarda, Britanya'nın kendi egemen para birimine sahip olması, İngiltere'ye herhangi bir olumsuz etkiyi en aza indirebilmemiz için büyük bir esneklik verdiğini düşünüyorum.
Açıkçası, hükümetin sadece Avrupa Birliği ile değil, tüm dünyadaki ülkelerle ticaret anlaşmaları inşa etmek istemesi gerekiyor. Bunun zor olacağından eminim, ancak bu belirli hükümetin siyasi çoğunluğa ve büyük çoğunluğun çıkarlarına uygun bir anlaşma sunmak için siyasi iradesine sahip olup olmadığının olasılık alanının ötesinde olduğunu düşünmüyorum. halktan, görülmeye devam ediyor.

İngiltere'nin tam anlamıyla dağılması

Afshin Rattansi, gazeteci ve RT TV sunucusu:
RT
Bugün tartışmalı olarak İngiltere'nin tam anlamıyla dağılmasından on ay önce. Boris Johnson'un seçimle kazanan AB anlaşması, birleşik bir İrlanda'ya giden yolun tartışmalı bir şekilde döşendiği anlamına geliyor. İskoçya referanduma uymayı reddediyor. Bu arada, Amerikan doğumlu ilk İngiltere Başbakanı olan Johnson şimdiden dünyanın en büyük ticaret bloğu ile ABD arasındaki dengeleme hareketinin Washington'a yattığını gösteriyor. Huawei 5G yatırım anlaşmasını Trump yönetiminin isteklerine karşı incelerken, Johnson'un Trump'ın “yüzyılın anlaşması” na tek taraflı desteği İngiltere'nin ABD istisnalığına bağlı olduğunu gösteriyor.

Brexit İskoç bağımsızlığını daha az olası hale getiriyor

İskoçya'nın eski UKIP MEP'si David Coburn:
İskoçlar AB'de kalmaya oy vermiş olabilirler, ancak Londra da öyle, Londra gibi İngiltere'nin bir parçası olarak oy verdiler, bu yüzden önemli olan İngiltere oyu. İskoçya Londra'dan daha fazla İngiltere'den bağımsız olmayacak.
İskoçlar aptal değil ve İskoçya'nın işlerinin çoğu AB değil İngiltere ile yapıldığından İskoçya'nın İngiltere'nin bir parçası olmasının daha önemli olduğunu biliyorlar. AB'nin hareket ve göç özgürlüğü nedeniyle İngiltere ile sınır olması gerekecekti ve hiçbir Scot bunu istemiyor.
Üstelik İskoç açığı yüzde 9 ve İngiltere'nin yüzde üçü. AB, yıllık yüzde üç açık veren bir ülkeyi kabul edecek. İskoçlar, SNP'nin ciddi kemer sıkma önlemleri uygulaması gerektiğini ya da İskoç hükümetinin yerini Yunanistan gibi AB teknokratları alacağını biliyor.
İskoç bağımsızlığı için çok fazla.
AYRICA RT.COM'DA'Plajları tekrar tekrar SAKLAMAKgibi': Brexit Party, MEP'ler Brüksel'i gayda seslerine terk ettikçe WWII söylemini çağrıştırıyor (VİDEOLAR)

İrlanda milliyetçileri yükselecek, ancak Brexit yüzünden değil

Clare Daly, Dublin için bağımsız MEP:
Sanırım Sinn Féin güney İrlanda seçimlerinde çok iyi olacak, ancak sınırla ilgili bir şey olduğunu düşünmüyorum, daha çok konut, sağlık ve eşitsizlik gibi büyük sorunlara karşı, nominal olarak ilçe haline geldi daha zengin. 
Hükümet bu kilit soruları yerine getiremedi. Ana 'muhalefet' olarak Fianna Fáil onları iktidarda tuttu ve Sinn Féin, oylar her yere gidecek olsa da, memnuniyetsizlikten yararlanmak için en iyi yer. Yeşiller kazanacak ve bazı küçük partiler ve bağımsızlar koltuklarından bazılarını tutacaklar.
Birlik için bir ruh halinin ne kadar gelişeceğine gelince, bu gerçekten Brexit sonrası düzenlemelerde ne olduğuna bağlı. Birlik, AB'de geri dönmeye oy veren kuzeyliler için pratik bir yoldur, ancak referanduma ne tür destek vereceği görülecektir.

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...