13 Şubat, 2020

Umman'dan Filistin Otoritesini Fantastik Kudüs Damgasıyla Onurlandırdı

Umman Filistin Otoritesini Fantastik Kudüs Damgasıyla Onurlandırdı



Umman'ın Kudüs'ü 'Filistin'in başkenti' olduğunu iddia eden fantazi - 10 Şubat 2020



Umman milleti, bu ay Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas tarafından on yıllardır süren fantaziye daha fazla oksijen eklemeyi vaat eden bir hatıra pulu üretti.
9 Şubat 2020'de Umman Post tarafından verilen damgada, Kudüs'ün Tapınak Dağı'ndaki Kaya Camisi'nin kubbesi, Filistin Yönetimi bayrağı ve “barışı” simgeleyen beyaz bir güvercin yer alıyor. diğer Arap posta hizmetleri tarafından da geçmiş.
Umman'a göre, pul “Filistin ve başkenti Kudüs'ü” onurlandırıyor ve Arap Daimi Posta Komisyonu ile işbirliğinin bir parçası olarak “Al Quds - Filistin'in Başkenti” yazıyor.
Umman Genel Müdürü Abdulmalik Al Balushi, “Umman her zaman Filistin davasını destekledi ve bu yeni damga sadece Kubbet-üs Sahra'yı çok güzel bir şekilde tasvir etmekle kalmıyor, aynı zamanda tüm dünyaya birleşik bir mesaj veriyor” dedi.
Filatelistlerin ve Al Quds'un tarihsel ve kültürel önemiyle ilgilenen kişilerin, damgadan zevk alacağını ve Filistin halkı için daha iyi bir gelecek ve dünya çapında barış için dileğimizi hatırlatacağını umuyoruz. ”
Hareket, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu Barış Planını Beyaz Saray'daki bir törenle tanıtmasından iki hafta sonra Umman, Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri büyükelçileri konuklar arasında yer aldı.
Kudüs'ün doğusundaki Filistin devletinin başkenti olan ve şu an Filistin Yönetimi bölgesinin iki katına çıkan iki devletli bir çözüm, Trump barış planı Filistin Yönetimi, Umman, Arap Birliği ve Filistin Yönetimi ile dayanışma içinde Afrika Birliği.

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...