06 Şubat, 2020

Rusya ( Çar Putin) ; Türkiye ile hem sahada hem diplomatik alanda savaşıyor. Suriye,Libya ,Ukranya,Kırım






Rusya ( Çar Putin) ; Türkiye ile hem sahada hem diplomatik alanda savaşıyor
Rusya, Amerikanın petrol bölgelerine çekilmesi sonrası PKK/YPG yi kollama adına sınırımıza yerleşerek Fırat Pınarı harekat alanımızı SINIRLADI
Şimdi de İDRİP de fiilen karşımızda
ve yine Rusya; Hafter'in arkasına sığınarak Libya da OYUN peşinde
Suriye de ve Libya da karşımıza çıkan Rusya'ya KIRIM la Ukranyadayız..
Allah, milletimizi her türlü şer ve şerlilerden muhafaza etsin..
Yorumlar
Yorum yaz...

  • Zekeriya Çavuş Bu Rusyaya aslında bir ders vermek lazım ama nüslümanlar birlik değil öte yandan törk törk diye yırtındığımız rus arkası devletlerden iş yok. Önündekiler zaten korkak. Bi Çin i ele geçirek dedik o da bom bok oldu.

Rusya; Türkiye ile hem sahada hem diplomatik alanda savaşıyor
Suriye de ve Libya da karşımıza çıkan Rusya'ya KIRIM la Ukranyadayız
Yorumlar
Yorum yaz...

  • TC Mustafa Zor Ukrayna'ya , Soros'un değirmenine su mu götürdük , niye gidiyoruz oraya.Stratejik işbirliği ! vs....ABD ile Stratejik ortak idik , ne oldu.Fırat'ın Doğusunda Amerika güdümlü Kürt devletçiğini mi engelledik...Libyada ne ye hangi projeye soyundurdular bizi...Sahi , F.Gülen örgütü FETÖ iktidar olsa idi başka birşey mi yapacak dı...sorular sorular sorular , bitmez..😪 Allah suçu günahı olmayan , bir hiç uğruna Şehit olan Askerlerimize Rahmet Eyleye...




///////////////////////////////
Pompeo, dünya liderlerinin Kırım'ın Ukrayna için kayıp olduğunu düşündüğünü söyleyerek Kiev'e  bomba attı 


ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Ukrayna'nın 'yılın arkadaşı' ödülünü almayacak. NPR muhabirine Amerikalıların ülkeyi umursamadığını söyledikten bir hafta sonra, Kiev'deki bir izleyiciye Kırım'ı unutmasını söylediği iddia edildi.
Bu, Pompeo'nun Ukrayna'nın yolsuzlukla mücadele aktivistleriyle geçen Cuma günü yaptığı özel toplantıda raporladığı etkili bir Ukrayna haber merkezi olan Novoye Vremya'ya (NV) göre. Orada, dışişleri bakanının yolsuzlukla mücadele STK genel sekreteri Elena Tregub'a göre , Ukrayna ve dünya liderleri için “Kırım kaybolduğunu” ve bunun “anladığını” söylediği bildirildi. NV, Pompeo'nun “ Ukrayna Kırım'dan vazgeçebilirdi, ” Rusya “ böyle bir şeyin alınabileceği bir ülke değil ”.
Editoryal not: Daha sonra Novoye Vremya, Pompeo'nun Kırım'dan vazgeçen uluslararası topluluk olduğunu söylediğini belirtmek için Tregub'ın onlara yaklaşmasından sonra makalesini değiştirdi. Bakan, yarımadayı uluslararası gündemde tutma konusunun toplantıda ele alındığını da sözlerine ekledi. RT, belirsizliği önlemek için hikayede değişiklikler yaptı.
NV, gerçeklik kontrolünün bir Tatar aktivistinden gelen bir soruya yanıt olarak geçen Cuma günü özel bir toplantıda yapıldığını söyledi.Emine Dzhaparova, görünüşe göre devlet sekreterinden yarımadayı ABD'nin dış politika spotunda tutmasını istedi ve bir Washington konferansı düzenlemeyi önerdi konu. Kaynaklar NV'ye yüzündeki ifadenin “biraz farklı öncelikleri olduğunu” açıkça gösterdiğini söyledi.
Bununla birlikte, ABD'li diplomatların özel olarak sık sık resmi çizgiden çıkardıklarını hatırlatan, kendi Dışişleri Bakanlığı sözcüsü farklı bir görüş aldı. Aynı gün Morgan Ortagus, ABD'nin Rusya'ya yaptırım uygulamaya devam edeceğini duyurdu ve Washington'un hala Kırım'ın Ukrayna'ya iade edilmesini talep ettiğinde ısrar etti.
Bu arada, sadece bir yıl önce, Pompeo'nun kendisi de aynı şeyi söyleyen “Kırım Ukrayna'dır” başlıklı bir açıklama yaptı Kiev ziyareti, Belarus, Kazakistan ve Özbekistan'ı da içeren eski Sovyet ülkelerinin kasırga turunun bir parçası olarak geldi.
Kırım, Viktor Yanukoviç'in Ukrayna hükümetinin devrilmesine yol açan Kiev'deki 'Maidan' protestolarının ardından Mart 2014'te Rusya tarafından yeniden emildi Referandumda Kırım seçmenlerinin% 95'inden fazlası bu hareketi destekledi. Moskova, sürecin uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler Şartı'na tam olarak uyduğuna inanıyor. Bununla birlikte, Batılı ülkeler bunu yasadışı bir ilhak olarak görüyorlar ve resmi olarak Kırım'ı Ukrayna'nın bir parçası olarak görmeye devam ederken yaptırımlar uyguladılar.
Yarımada daha önce 1783'ten 1954'e kadar Kiev'in kontrolüne transfer edildiğinde Rusya'nın bir parçasıydı, her iki ülke de SSCB'nin bir parçasıydı. Yüksek Sovyet basitçe bir kararname çıkarırken, hiçbir oy yapılmadı ve Kırımların bu konuda bir etkisi yoktu. Hem Rus hem de yabancı birçok uzman, bu transferin meşruiyetini sorgulamaktadır. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce Kırım konusunun “kapalı” olduğunu söylemişti .
////////////////////////
https://www.facebook.com/220535827122/videos/168289506570480/

https://www.facebook.com/220535827122/videos/168289506570480/?t=37

https://www.facebook.com/220535827122/videos/168289506570480/UzpfSTY4OTYxNzY5OToxMDE1Mzk0OTgxMDMzNzcwMA/?source=promotion_feed_story&story_id=10150095358262700
//////////////////////////////////////
Türkiye ve Rusya ; Suriye'de karşılıklı olarak aynı tezleri savunuyor..
ERDOĞAN: GERİ ÇEKİLİN YOKSA BİZZAT BİZ YAPARIZ!
* Rusya’dan beklentimiz Suriye’deki hassasiyetimizi anlamasıdır.
"Putin'le görüşmemde rejimin Soçi mutabakatına uygun bölgeye çekilmesini istedim. Rejim şubat ayı içinde geri çekilmezse, Türkiye bu işi bizzat yapmak durumunda kalacaktır.
*Madem terör örgütünün saldırıları garantör ülkeler tarafından durdurulamıyor, öyleyse bizim bu işi bizzat kendimizin yapması kaçınılmaz hale gelecektir.
*Önümüzdeki günlerde bu çerçevede beklediğimiz adımların atılmaması halinde Barış Pınarı bölgesinde başlattığımız harekâtı sağ sol ve alt taraftan sürdürmekte tereddüt etmeyeceğiz.
TÜRKİYE'NİN YOL HARİTASI
Barış Pınarı Harekatını sağ-sol ve alt istikamette yürütmekte tereddüt etmeyeceğiz. Türkiye'nin Suriye'deki güvenlik ihtiyaçları karşılanana kadar İdlib'de ve diğer harekat bölgelerinde izleyeceği yeni yol işte bu şekildedir.
Suriye'de en çok bulunma hakkı olan, Adana Mutabakatı ile Türkiye'dir. Türkiye'nin ilanihaye Suriye'de kalma niyeti yoktur. Ne zaman terör örgütlerinden temizlenir, o zaman işimiz biter.
Rusya'dan tek beklentimiz, Suriye'deki hassasiyetlerimizi daha iyi anlamasıdır.
.......
Rus Tarafının iddialarını ise Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov şöyle ifade etti:
Lavrov, Türkiye'nin İdlib'de bazı temel yükümlülükleri yerine getirmediğini de ifade etti.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin İdlib gerilimi azaltma bölgesine asker gönderdiğine dair bilgiler geldiğini, Rus ordusunun durumu takip ettiğini söyledi.
Rusya'nın resmi yayın organı Rossiyskaya Gazeta'ya demeç veren Dışişleri Bakanı Lavrov, "İdlib gerilimi azaltma bölgesine Türk birliklerinin konuşlandırıldığına ve Türk ordusu ile Suriye ordusu arasında çatışmaların başladığına dair bilgiler geliyor. Rus askerleri, durumu izliyor" dedi.
Lavrov Suriye ordusunun Türk askerleri vurması konusunda şu ifadeleri kullandı:
"Rusya Genelkurmay Başkanlığı'nın açıkladığı verilere göre Türk birlikleri, uyarıda bulunmadan İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki bazı noktalara doğru ilerledi. Bu nedenle Suriye ordusuna bu konuda bilgi veremedik. Atımlar yapıldı ve Türk tarafı cevabi önlemler alınacağı tehdidinde bulunuyor. Bu son derece üzücü. 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Soçi mutabakatlarına uyulması için çağrıda bulunuyoruz."
'Türkiye bazı temel yükümlülükleri yerine getiremedi'
Bu arada Lavrov, Türkiye'nin İdlib'deki sorunların çözülmesine yönelik bazı temel yükümlülükleri yerine getiremediğini kaydetti.
Sergey Lavrov açıklamasının devamında şunları söyledi:
"Maalesef şu aşamada Türk tarafı, İdlib'deki sorunu kökünden çözebilecek bazı temel yükümlülükleri yerine getiremedi. Birincisi, Türklerle işbirliği yapan ve siyasi süreç kapsamında hükümetle diyaloğa hazır olan silahlı muhalefeti Heyet Tahrir Şam adını alan El Nusra Cephesi teröristlerinden ayıramadı. Bu iki örgüt de BM Güvenlik Konseyi'nin terör örgütleri listesinde ve bu nedenle İdlib'de yerleri yok." .
Lavrov, ikinci neden olarak gerilimi azaltma bölgesi içinde 10-20 kilometrelik silahsızlandırılmış hat kurulmamasını gösterdi.
Türk partnerlere bu konuda hatırlatmada bulunduklarını söyleyen Lavrov, Rusya ve Türkiye liderlerinin aldığı kararların tüm maddelerinin uygulanması için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Yorumlar
Yorum yaz...
  • TC Mustafa Zor Kısaca LAVROV diyorki , biz Türkiye'yle Soçi ve Astana'da İdlib'de eli silahlı cihatçı HTŞ ve diğer örgütlerin temezlenmesi , şehrin tamamen muhalif unsurlardan arındrılması da dahil tüm bunların Türkiye tarafından yapılması konusunda mutabık kaldık diyor...M4-M5 karayolunun Şama ve Lazkiye'ye giden kesimlerinin tam kontrolünün Suriyeye verileceğini de ayrıca bu sabah yapılan açıklamakta belirtti..Çünkü Fıratın doğusunu (petrol bölgesini) Amerika-PKK birlikte kontrol ediyor.Batısının kontrolüde ilerleyen zaman içinde Suriye ordusu kontrol etsin gibi bir plan çerçevesine oturtulacak.Türkiye bu konuda o sahada yanlış konumlanmış gözüküyor. Sınıra paralel 20-30 km. lik bir güvenlikli tampon bölgeyi kendisi yapabilirdi yapnadı , bu şansını S.Şah Türbesini PKK gözetiminde kaçırarak yitirmiştir.Cumhurbaşkanı bu sabah Suriyeye 1 aylık süre veriyoruz dedi.... Suriye kendi topraklarında operasyon yapma yetkisine sahip mi ? değil mi ? Bu önümüzdeki süreçte belli olacak..selamlar.
//////////////////////////////////////

Rus Dışişleri: İdlib'deki militanların eylemleri sonucu Rus ve Türk askeri uzmanlar hayatını kaybetti


https://tr.sputniknews.com/rusya/202002061041342696-rus-disisleri-idlibdeki-militanlarin-eylemleri-sonucu-rus-ve-turk-askeri-uzmanlar-hayatini-kaybetti/


İdlib'deki militanların ocak ayının son iki haftasında 1000'den fazla saldırı düzenlediğini belirten Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu saldırılarda Rus ve Türk askeri uzmanların hayatını kaybettiğini ifade etti. Bakanlık, Türkiye ve İran'la koordinasyonun süreceğini vurguladı.

İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki duruma ilişkin yazılı bir açıklama yayınlayan Rus Dışişleri, Rusya ve Türkiye'nin ocak ayı ortasında İdlib'de ateşkes sağlamaya çalıştığını ancak militanların etkinliklerini kabul edilemez derecede artırdığını ve ocak ayının son iki haftasında 1000'den fazla saldırı düzenlediğini kaydetti.
Saldırılarda ölen ve yaralanan Suriyeli askerlerin ve sivillerin sayısının yüzlerle ifade edildiğini belirten bakanlık, Rus ve Türk askeri uzmanların trajik şekilde hayatını kaybettiğini açıkladı.

'Silahlı grupların Libya'ya gönderilmesi militanların yoğunluğunu kritik seviyeye taşıdı'

Bakanlık, gerilimi azaltma bölgesindeki silahlı grupların bir kısmının önce Suriye'nin kuzeydoğusuna, sonra da Libya'ya gönderilmesinin militanların bölgedeki yoğunluğunu kritik seviyeye taşıdığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı: "Bu koşullar altında hükümet güçleri, binlerce Suriyelinin hayatlarını terörden korumak için müdahalede bulunmak durumunda kaldı. Suriye ordusunun kendi egemen topraklarında BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü kabul edilen gruplara karşı savaştığı unutulmamalı ve bu konuda farklı görüşler olmamalıdır."

'ABD'nin Türkiye'yle dayanışma açıklaması ikiyüzlülüğün zirvesi'

ABD'nin İdlib'le ilgili açıklamalarını eleştiren ve Washington'un IŞİD lideri Ebubekir el Bağdadi de dahil militanlarla mücadele için İdlib'e bir dizi keyfi hava saldırısı düzenlediğini anımsatan Rus Dışişleri, Beyaz Saray'ın Barış Pınarı Harekatı nedeniyle yaptırım uyguladığı ve kınama talep ettiği Türkiye'yle dayanışma açıklaması yapmasının saçmalığın ve ikiyüzlülüğün zirvesi olduğunu vurguladı.

'Astana formatındaki anlaşma ve mutabakatlara bağlılığımızı koruyoruz'

Astana formatı kapsamında varılan, Suriye'deki terör örgütleriyle bu ülkenin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilerek mücadele edilmesini öngören anlaşma ve mutabakatlara bağlılıklarını teyit eden Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Sahada kalıcı istikrar ve güvenliğin sağlanması ve bizzat Suriyeliler tarafından yürütülen siyasi sürecin ilerlemesi için Türk ve İranlı partnerlerle kapsamlı koordinasyona devam edeceğiz" diye noktaladı.

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...