Giza Piramidi gizem odası Firavun'un 'göktaşı tahtına' sahip olabilir
Eski dini metinlerin yeni analizine göre, geçen yıl sonlarında Mısır'daki Büyük Giza Piramidi'nde keşfedilen büyük bir boşluk, meteorlardan oyulmuş bir demir taht tutabilir.
Politecnico di Milano'da Matematik Bölümü Müdürü ve Arkeoastronomi Profesörü Giulio Magli, MÖ 2400 yıllarında piramit duvarlarına oyulmuş dini yazılar olan Piramit Metinlerini inceledi. Onun çalışmalara dayanarak, MagII önermektedir o Firavun Khufu tahtı mümkün olduğunu - ya da 'Keops' - odasının içine yalan.
Magli gazetesinde “Tabii ki erimiş demir değil, göktaşı demir, yani gökten demir göktaşları şeklinde düştü ve yine Metinlerde atıfta bulunacaktı ” diyor.
Piramidin yapısını açıklayan Magli, mezar odasına gelmeden önce bir galeri olduğunu belirtiyor. “Kendisi zaten bu sebeple bir corbelled teknikle inşa edilmiştir galerinin çatısı, çünkü yeni keşfedilen oda, bu galeride bitti, ama ondan 'ağırlığını rahatlatma' pratik bir fonksiyonu yoktur" diye bir de açıklıyor açıklamada .
Peki bu oda ne için kullanıldı? Magli, Piramit metinlerinde belgelendiği gibi Mısır mezar dini hakkında mevcut bilgilerle uyumlu olası bir yorum sunuyor: “Bu metinlerde firavunun kuzeydeki yıldızlara ulaşmadan önce ' gökyüzüne "ve onun demir tahtına" otur. ”
Piramit içinde Magli'nin adı geçen 'gökyüzünün kapılarını' temsil ettiğini öne süren dört dar şaft var: “Kuzey, yeni keşfedilen odaya iyi bir şekilde girebilir ve kapıları geçtikten sonra Cheops'un ihtiyaç duyduğu bir nesneyi içerebilir - demir taht. ''
Metinsel analize göre, Cheops'un tahtı annesi Queen Hetepheres'e benzeyebilir, ancak altın yerine meteoritik demir saclarla kaplanacaktı.
40 people are talking about this
Eski Mısır'ın süs veya tören nesnelerinin üretimi için meteoritik demire büyük değer atfettiğine inanılmaktadır. 2016 yılında King Tut'un hançerinin bir meteordan kaynaklandığı doğrulandı. Meteorik demir, yüksek nikel içeriğiyle açıkça belirtilir.
Magli, teklifinin hala sadece bir teori olduğunu kabul ediyor, ancak bunun daha keşfedilmeye değer olduğunu ve yeni keşfedilen
odaya gerçekten ulaşıp ulaşmadığını belirlemek için piramidin kuzey şaftının yeni bir incelemesini önerdiğini söylüyor
odaya gerçekten ulaşıp ulaşmadığını belirlemek için piramidin kuzey şaftının yeni bir incelemesini önerdiğini söylüyor
//////////////////////////////////////
Dünya dışı bıçak: Kral Tutankhamun'un hançeri uzaydan geldi
Kral Tutankamon'un demir hançeri altın kılıfıyla resmedildi.
Kral Tut, arkeolojik toplumu hayrete düşürmeye devam ediyor, çünkü yeni araştırmalar eski Mısırlı çocuk firavunun uzaydan gelen bir hançerle gömüldüğünü gösteriyor.
Mumyalanmış vücudunun sağ uyluğunun yanındaki lahitine yerleştirilen demir bıçak, Milan Politeknik, Pisa Üniversitesi ve Kahire'deki Mısır Müzesi'nden araştırmacılara göre bir meteordan üretildi.
Ekip, invaziv olmayan, portatif X-ışını floresans spektrometrisi kullanarak bir analiz gerçekleştirdi ve sonuçlarını Meteoritics and Planetary Science dergisinde yayınladı .
Arkeolog Howard Carter'ın 1922'de Kral Tut'un mezarını keşfi, M.Ö. 14. yüzyıl firavunu ile dünya çapında bir cazibe yarattı. Üç yıl sonra 18. Hanedanı mumyasının sarılmasında iki bıçak - bir demir ve bir altın - bulundu.
King Tut'un mezarında bulunan demir nesnelerin önceki analizleri tartışmalı oldu, ancak teknolojik ilerlemeler Daniela Comelli liderliğindeki araştırmacıların hançer bıçağındaki demirin gerçekten bir meteordan geldiğini doğrulamasını sağladı.
“Meteorik demir, yüksek oranda nikel bulunmasıyla açıkça belirtilir,” dedi Comelli, Discovery News'e. .
Firavunun hançeri yaklaşık yüzde 11 nikelden oluşur - demir cevheri taşocaklığından üretilen eserlerde bulunan miktarın neredeyse üç katı. Ayrıca demir meteoritlerinkine uygun kobalt izleri vardır.
Takım daha sonra bıçağın kaynağını bulmak için bir adım daha ileri gitti. Comelli , “ Kızıldeniz merkezli yarıçapı 2.000 kilometrelik bir alanda bulunan tüm meteoritleri dikkate aldık ve 20 demir göktaşı ile sonuçlandık” dedi.
Sadece bir tanesi Tut'un bıçağıyla tutarlı nikel ve kobalt seviyelerine sahipti. 2000 yılında Mısır tatil beldesi Mersa Matruh'da bulundu.
Araştırmacılar, çalışmalarının eski Mısır firavunlarının yaşamlarına ve “Akdeniz'deki metal işleme teknolojilerinin evrimine” yeni bir bakış açısı sunduğunu belirttiler . Çalışma, “Tutankhamun'un hançer bıçağının yüksek üretim kalitesinin, erken başarılı demir demirciliğinin kanıtı olduğunu gösteriyor. 14. MÖ. ”
“Bugüne kadar doğru analiz antik Mısır sadece iki değerli demir eserler olarak meteoritik kökenli, biz önermek süs para veya 14 C M.Ö. kadar tören nesnelerin yukarı üretimi için meteoritik demire eski Mısır atfedilen büyük bir değer” ekip de sonuçlandırdı.
Hançer, King Tut'un mezarında bulunan tek dünya nesnesi değildi. Çocuk kralın mezarında bulunan bir kolye üzerindeki muska bokunun, başka bir uzay kayası Libya çölüne çarpıp yakındaki kumu erittiğinde oluşturulan silika camından yapıldığına inanılıyor
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder