01 Şubat, 2020

Rusya, 1945 Yalta Konferansında çekilen ve gizlenen FOTOĞRAFLARIN Sansürünü Kaldırıyor..; Kırım da


Rusya, 1945 Yalta Konferansında   çekilen  ve gizlenen  FOTOĞRAFLARIN Sansürünü  Kaldırıyor

Kırım ve FDR'de Churchill Gezisi Bayrağı Selamlıyor: Rusya, 1945 Yalta Konferansı Öncesi Alınan FOTOĞRAFLARIN Sınıflandırılmasını Kaldırıyor
https://www.rt.com/news/479635-yalta-1945-photos-declassified/



Kırım ve FDR'de Churchill Gezisi Bayrağı Selamlıyor: Rusya, 1945 Yalta Konferansı Öncesi Alınan FOTOĞRAFLARIN Sınıflandırılmasını Kaldırıyor
İkinci Dünya Savaşı belgesinin bir parçası olarak, Yalta zirvesinin 75. yıldönümü öncesinde sınıflandırılan fotoğraflar, daha önce görülmemiş fotoğraflar ABD ve İngiliz liderleri ve Kırım'a gelen ve Sivastopol'u Sovyet ev sahipleriyle gezen subayları göstermedi.
İngiltere Başbakanı Winston Churchill ve ABD Başkanı Franklin Delano Roosevelt, Karadeniz kıyısında Yalta'daki Sovyet lideri Joseph Stalin ile görüşmek üzere Şubat 1945'te Kırım'a gitti.
Yalta konferansının resmi fotoğrafları, ABD heyetinin kaldığı Livadia Sarayı'nda Amerikalı fotoğrafçılar tarafından çekildi. Ancak zirveden önce Sovyet fotoğrafçıları Müttefik liderlerin gelişini ve Sivastopol'daki faaliyetlerini yakaladılar.
Bu görüntüler, Rus Savunma Bakanlığı tarafından, Karadeniz Filosu'na operasyonel haritalar ve güvenlik emirleri de içeren büyük ölçüde sınıflandırılmamış belgelerin bir parçası olarak kamuoyuna duyuruldu .
RT
Churchill ve FDR, Sovyet Dışişleri Bakanı Vyacheslav Molotov tarafından havaalanında karşılandıkları uçakla Sivastopol'a geldi.
RT
Sovyet ev sahipleri tarafından ziyaretçileri önce Sevastopol'da, sonra Yalta'da konaklamalarına yönlendirmek için bir araç filosu düzenlendi.
RT
Kırım 1941'de Eksen işgalcileri tarafından işgal edilmiş ve konferanstan bir yıldan az bir süre önce kurtarılmıştır. Son savaşın anımsatıcıları her yerdeydi, Amerikan ve İngiliz delegasyonları Sivastopol'un tepelerini gezip terk edilmiş Alman donanımını inceliyordu.
RT
Churchill ve İngiliz heyeti, 1854-55 Kırım Savaşı'na adanmış Sapun Ridge, İngiliz mezarlığı ve Malakhov Kurgan anıtını da ziyaret etmişti.
RT
Fotoğrafların birçoğu, ABD denizcilerinin Sevastopol'a demir atmış ve Baltık Filosu meslektaşlarıyla karışan isimsiz bir Sovyet kruvazörünü gezdiğini gösteriyor.
RT
Özellikle ilginç bir fotoğraf, Sivastopol'daki Fleet House'da bir akşam yemeği gösteriyor ve birkaç Afrikalı-Amerikalı denizci Sovyet meslektaşlarının yanında oturuyor. ABD Deniz Kuvvetleri o sırada ırksal olarak ayrıldı.
RT
Yalta'da Müttefik liderler, Nazi Almanya'sının koşulsuz teslimiyetini alma kararlılıklarını doğruladılar ve savaş sonrası işgal bölgelerinin yanı sıra Avrupa'da kalıcı yeni sınırların haritasını çıkardılar. Savaş suçları mahkemeleri kuruldu ve Sovyetler Birliği Birleşmiş Milletler'e katılmayı kabul etti.
RT
Stalin ayrıca, Sovyetler Birliği'nin Avrupa'daki düşmanlıkların sona ermesinden sonraki üç ay içinde ABD'nin Japonya savaşına katılacağına söz verdi. Sözüne göre, savaş ilanı 8 Ağustos'ta geldi. İki gün önce, Roosevelt'in halefi Harry S. Truman Hiroşima'ya atom saldırısı emri vermişti. Kwantung Ordusu, Sovyetler ve yeni ABD süper silahına bakan ev adaları tarafından Çin'de hapsolmuşken, emperyal Japon hükümeti teslim olmayı seçti ve İkinci Dünya Savaşı'nı bitirdi.

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...