- ABD Başkanı  Kudüs'ü İsrail başkenti olarak tanımasına yanıt olarak Filistin Ulusal Otoritesi, 1840'larda Amerika Birleşik Devletleri tarafından şiddetle ilhak edildiği için Teksas'ı Meksika'yı bir devlet olarak tanıyacağını duyurdu.
Bir PNA sözcüsü “Rio Grande'nin kuzey ve doğusundaki bölge Meksikalılar için çok önemli” dedi. “Amerikalı yerleşimciler gelip köleliği uygulamadan önce Meksika bu ülkeyi denetledi. Daha sonra, Başkan Polk ordularını bu Meksika bölgelerinin geri kalanını istila etmek için gönderdi ve ülkeyi Kaliforniya, New Mexico, Arizona, Nevada ve Utah ve Wyoming ve Colorado bölgelerinden vazgeçmeye zorladı. Yakında bu devletleri de Meksika'nın bir parçası olarak tanıyabiliriz. ”
Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas bunun  yeni bir yaklaşım olduğunu ve iki ülke arasındaki güvenlik ve göç konusunda gerginliğin hafifletilmesine yardımcı olacağını umuyor.
Abbas, “Meksika'nın Teksas eyaletinin birçok büyük tokalı Amerikalı için kutsal bir yer olduğunu biliyoruz, ancak iki devletli bir çözümün veya bir duvarın mümkün olmadığından emin olabilirler” dedi.
“Ayrıca, Teksas'taki insanların çoğu İspanyolca konuşuyor.”
Mexico City'deki Filistin konsolosluğu, ele geçirilen bölgeyi Meksika'nın bir parçası olarak resmen tanımak için yakında Houston'a taşınacak.
Basında Trump, Kudüs'ün  başkenti olarak tanınmasının Ortadoğu şiddeti için yeni bir yol sunacağını umuyor .
https://thebeaverton.com/2017/12/palestinians-recognize-texas-part-mexico/
////////////////////////////////////////
Trump'ın 'yüzyılın anlaşması' Filistin haklarını görmezden gelmek ve İsrail'in işgalini meşrulaştırmakla ilgili - Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan

https://www.rt.com/news/479472-erdogan-blasts-trump-deal/

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Donald Trump tarafından sunulan Arap-İsrail çatışmasını çözmek için planın Filistin topraklarında 'İsrail'in işgalini meşrulaştırmak' için açık bir girişim olduğunu söyledi.
İsrail politikalarını uzun süredir eleştiren Erdoğan, üç ülkeden Afrika'ya yaptığı ziyaretten sonra kendisine eşlik eden gazetecilerle Çarşamba günü yaptığı röportajda ABD'nin önerdiği yol haritasında ateş püskürdü.
Anadolu Ajansı tarafından aktarılan sözlerinde Erdoğan , "Bu, Filistinlilerin haklarını görmezden gelme ve İsrail'in işgalini meşrulaştırma planı." Dedi.
Söz konusu açıklama, daha önce diğer Türk yetkililer tarafından dile getirilen eleştirilerle örtüşüyor. Dışişleri Bakanlığı Trump'ın planını “ölü doğmuş” olarak nitelendirdi ve bunun “iki devletli çözümü öldürmeyi ve Filistin topraklarını çalmayı” hedeflediğini söyledi .
//////////////////////
Erdoğan, İsrail'in genişlemesi üzerine UNGA sunumu ile Bibi'yi çekti ve Batı'yı Müslüman karşıtı 'nefret söylemi' için kınadı
RT
BM de konuşan Erdoğan
"İsrail toprakları nereden başlayıp bitiyor?" Diye  sormuştu
 Erdoğan, 1948 BM bölünme planından günümüze Filistin topraklarının daralan genişliğini gösteren haritayı göstererek  “Bugün… görünüşe göre Filistinli yok. Bütün topraklar İsrail'e ait ” dedi. “Ama İsrail için yeterli mi? Hayır. İsrail hala geri kalan toprakları devralmaya istekli. ”
Türk lider Netanyahu'nun, Ürdün Nehri vadisinde ve Batı Şeria'daki son genel seçimler öncesinde yapılan toprakları ilhak etme planlarını açıklamıştı..