31 Ekim, 2005

SEN ŞARKINI SÖYLE

SEN ŞARKINI SÖYLE

“BEN ŞARKIMI SÖYLERİM
Ben şarkımı söylerim
Öyle içten,öyle derin
Bazen öğlen bazen akşam bazen de gece
Ben yüreğimi dinlerim
Ben şarkımı söylerim
Söyledikçe seni özlerim
Özledikçe seni söylerim
Sen sus; ben seni severim
Sen sus;ben şarkımı söylerim.
Ömrüm yettikçe Seni sevdikçe
Öyle içten,öyle derin
Senin için söylerim
BEN ŞARKIMI SÖYLERİM..........”

Böyle diyor genç şair.
Şair Kasım Alper ÖZDEMİR, Taşova’dan neşet edip bu günlerde İstanbul’da karar kılanlardan.
Genç bir adam, Türkiye’nin en genç şairlerinden ve 21 yaşında Kasım ..
Hararetli, kabuğuna sığmayan biri.
Üretiyor.
 Onu paylaşıyor, birlikte tüketiyor, yeniden üretiyor, üretiyor.
Öyle ceval ki şirin ilçelerimizden Taşova az geliyor, şehzadeler şehri Amasya dar geliyor... Başkentimiz Ankara’yı avuçlarına almak istiyor, yetmiyor..
Tüm Anadolu’yu kucaklamak için kültürün, sanatın, ticaretin kısaca üretim adına hangi değer varsa onun sarsılmaz başkentine, hasılı “payitaht”a, İstanbul’a koşuyor..
Payıtaht’tan - payına düşeni -almak ve -onun etkilediği alanlara - vermek için..
Bu günkü sosyal yapımıza göre bir ölçüye vurursak O, az zamanda büyük yol almış bir uzun mesafeci.
Uzun mesafe koşmak için nefesi yeterli.
Önüne çıkacak anaforları aşmak için ise gerekli azim ve irade var.
Bunu kelime kelime, satır satır şiirlerine dökmüş..
Amasyalı genç şairin bir elinde bin bir marifet..
  AmasyaHaber.net yazarı, Radyo Elma ile Erbaa ERT fm de “düşler sokağı” programının sunucusu .. Kasım Alper ÖZDEMİR, hislerini, ruh dünyasında meydana gelen fırtınaları , acılarını, elemlerini, sıkıntılarını, sevinçlerini, kabullerini şiirlerle ortaya koyması yetmiyor düşüncelerini makalelerle de aktarıyor.
Yazmak yetmiyor, sözle ulaşıyor.
Radyo programları, televizyon kanalları ile..
Bazı şairler vardır.
Yazarlar fakat okumazlar.
Onların tarzı öyledir...
 Ama bu hem yazıyor, hem okuyor.
 Bu güne kadar 3 kitaba imza attı, Kasım Alper..
    Kitaplarının yayında elektroniğin sunduğu kanalları da maharetle kullanarak insanlara adeta ışık hızında ulaşıyor.
Ve bunun için www.kasimalperozdemir.com ve http://kasimalper05.sitemynet.com adreslerinden sesleniyor..
Radyo Elma ile Erbaa ERT fm de “düşler sokağı “ programının sunucusu Kasım Alper ÖZDEMİR'in 3.şiir kitabı "Yenilmez Ölüme Sevdamız... Düşler Sokağı" ismiyle İstanbul Kutup Yıldızı Yayınları tarafından piyasaya sunuldu.
 Amasya İli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin Katkılarıyla yayınlanan kitapta ünlü şair İbrahim Sadri'de önsöz yazarak genç şaire destek vermiş.
 Ayrıca bir çok ünlü isim ki televizyon programcısı yazar Ayşenur Yazıcı, sanatçı Aydan Şener, tv 8 Ankara Müdürü spiker Erkan Tan, Meltem tv proğram yapımcısı- yazar Okan Egesel, şarkıcı Aykut Kuşkaya, türkücü Ömer Çelik, radyocular 05 Mustafa, Talha Bora Öge (gölge) de genç şair ve şiirleri hakkında düşüncelerine yer vermişler..
   Okuduğu şiirleri ilgi ile dinlediğimiz İbrhim Sadri, ” BİR ŞİİR EMEKÇİSİ İÇİN.” diye başladığı önsözde şöyle demiş: “Şiir dediğimiz şeyi, diğer bütün yazın türlerinden ayıran nedir?
 Herhalde hiçbir mihenge gelmemesi, hiçbir tartıya vurulamaması, hiçbir ölçüye sığamaması olsa gerek.. o yüzden tam bir tarifi, açık bir tanımı yapılamaz şiirin..
 Şiir öyledir..
Kendincedir..
Bildiği gibidir..
Şairi özel kılan da tam olarak budur öyleyse..
Daha önemlisi kişiyi şair kılan da budur..
 Şair öyledir..
Kendincedir..
 Bildiği gibidir..
 Kasım Alper’i hepimizden ayıran bir özellik daha var ama..
 Kendince, bildiği gibi ve öyle olması kadar, şiire bütün zihin ve yürek emeğini koyan bir genç o.. Her ne kadar tarifi imkansız gibi görünse de, şiir yine de biraz aşka, biraz tutkuya yakın duran bir durumsa eğer ve aşk öncelikle emek isteyen bir olguysa bu Kasım Alper’de ziyadesiyle olan bir şey.. O nedenle bu değerli kardeşimin kitabına bu satırları yazmayı istedim...”
Ve bizde diyoruz ki; yaydan fırlayan ok gibisin.
 Seni tutacak hiç bir şey yok.
 Tek düşüncen hedefe kilitlenmek.
 Artık , tarzın oturmuş , kendin olmuşsun..
“Sen şarkını, ama kendi şarkını söyle” genç adam!













/////////////////////////////////////////////////////////////
8 yıl önce
NECATİ ÇAVDAR / YAZAR
----------------------------------------------------

Kasım .. Hararetli, kabuğuna sığmayan biri. Üretiyor. Onu paylaşıyor, birlikte tüketiyor, yeniden üretiyor, üretiyor. Öyle ceval ki şirin ilçelerimizden Taşova az geliyor, şehzadeler şehri Amasya dar geliyor... Başkentimiz Ankara’yı avuçlarına almak istiyor, yetmiyor..
Tüm Anadolu’yu kucaklamak için kültürün, sanatın, ticaretin kısaca üretim adına hangi değer varsa onun sarsılmaz başkentine, hasılı “payitaht”a, İstanbul’a koşuyor.. Payıtaht’tan - payına düşeni -almak ve -onun etkilediği alanlara - vermek için.. Bu günkü sosyal yapımıza göre bir ölçüye vurursak O, az zamanda büyük yol almış bir uzun mesafeci.
Uzun mesafe koşmak için nefesi yeterli. Önüne çıkacak anaforları aşmak için ise gerekli azim ve irade var. Bunu kelime kelime, satır satır şiirlerine dökmüş.. Amasyalı genç şairin bir elinde bin bir marifet..
Sunuculuk - Radyo Programcılığı, dernek yöneticiliği - özel şiir dinletileri vs vs vs ...
Sevgili Kasım / Yaydan fırlayan ok gibisin. Seni tutacak hiç bir şey yok. Tek düşüncen hedefe kilitlenmek. Artık , tarzın oturmuş , kendin olmuşsun.. “Sen şarkını, ama kendi şarkını söyle” genç adam!

( NECATİ ÇAVDAR )
Yorumlar
  • Kasım Alper Özdemir Bu yazı gazetede yazıldığında 2005 yaz ayıydı ve değerli üstad belkide beş yıl sonrasını da o zaman görmüştü.. kaleminize sağlık, yürekten teşekkürler ..
  • Necati Çavdar Belki yer yüzü mekanında hiç karşılaşamayacağımız genç ADAM, “Sen şarkını, ama kendi şarkını söyle” ve istersen bir ara bir şirimide oku. Hatta "özel" birini oku daha bir meşhur ol...
    1
  • Kasım Alper Özdemir Eyvallah :))

1 yorum:

Necati Çavdar dedi ki...

Yıllar önce böyle demişiz..
Ve o şarkısını söylemeye devam ederek elinde "AŞK Yeniden Yazılıyor... "Beşinci Mevsim Şiirleri" ile hemde ismi ve cismi ile Ankara'da karşımıza çıkıyor..

29 Aralık 2012 Cumartesi günü SERVER vakfının tertiplediği vefatının 76. yılında Mehmet Akif'i anma panelinde Vakıflar Genel Müdürlüğü Konferans salonunda buluşuyoruz.

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...