28 Ekim, 2005

Özden,
Özbek Paşa ve Vural Savaş’ı ‘vefasızlık’la suçladı.
28 Şubat sürecinde önemli roller üstlenen isimlerin iç hesaplaşması sürüyor.
Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, bir dönem birlikte hareket ettiği Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş ve emekli Tümgeneral Osman Özbek’i ‘vefasızlık’la suçladı.

 YUKARIDAKI HABERLE ILGILI DIGER YORUMLAR
son pişmanlık

28 Şubat sürecinde çok iyi şeyler yaptığını sanıp sonradan sağlığını ve servetini kısaca ömrünü harcadığını ifade eden cümleler bence duyulan pişmanlıktır. Sayın Savaş ve Özbek çıktıkları yolda Özdeni tek bırakmışlar,çünkü onlarda çıkartılan bu yaygaraların bir şey getirmeyeceğini anlamışlardı.Bir bardak suda kopartılan fırtına suyun dökülmesiyle dinmişti.Bir yere gelemeyeceklerini biliyorlardı.Aslında olup bitenlerden kimse kazançlı çıkmadı.Sadece o süreç içinde isim yapıp ses getirmek vardı. O da zaten geçici idi.Atatürkçülük ardına sığınan kişiler için bunlar bir zemindi.Kendilerinden saymadıkları kişileri fena sıkıştıracaklardı.Ancak görünüyorki eştikleri kuyuya düştüler.İmam-Hatiplerin önünü kapakalım derken Özdenin oğlunun düştüğü durumu okuduk.Buna yorum yapmaya gerek yok sanırım. esin

 POLİTİKA 15.03.2005 SALI

 Özden, Özbek Paşa ve Vural Savaş’ı ‘vefasızlık’la suçladı 28 Şubat sürecinde önemli roller üstlenen isimlerin iç hesaplaşması sürüyor. Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Yekta Güngör Özden, bir dönem birlikte hareket ettiği Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş ve emekli Tümgeneral Osman Özbek’i ‘vefasızlık’la suçladı. Cumhuriyetçi Demokrasi Partisi’nin Savaş ve Özbek’in talepleriyle kurulduğunu söyleyen Özden, “Bana parti kurdurup kendileri çekildi.” dedi.

 Özden, 2 yıllık siyasi deneyimini de bir cümleyle özetledi:

 “Servetimi, sağlığımı ve saadetimi kaybettim.

” Kendisiyle ilgili suçlamaları cevaplayan Vural Savaş, ‘hafızası yanıltıyor’ karşılığını verirken, Özbek polemiğe girmek istemedi. Bir süre önce Vural Savaş da, 28 Şubat’ın mimarlarından Orgeneral Çevik Bir’i ‘Amerika ile yakın ilişki kurmak ve Atatürkçü olmamakla’ suçlamıştı.

Yekta Güngör Özden’in 4 Mart’ta Anayurt gazetesine yaptığı açıklamalar dün Anadolu’da Vakit gazetesi tarafından gündeme taşındı.
Atatürkçü Düşünce Derneği’ne başkan olması için Vural Savaş ve Uluç Gürkan’ın ısrar ettiğini anlatan Özden, “2 yılım ADD’de geçti, 20 yıllık ömrüm bitti. İki milyon liralık aidatını ödemeyenler vardı. Bunlar adam olamaz ki, Atatürkçü olsun.” ifadesini kullandı. Parti kurmak için Savaş ve Özbek Paşa’nın kendisini ikna ettiğini kaydeden Özden, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dediler ki, ‘Efendim Türkiye böyle gitmiyor. Partileşmek lazım.’ Ben onlara, siyaset yoluyla çalışmanın bana uygun olmadığını söyledim. Daha sonra Savaş ve Özbek, Deniz Baykal’la görüştü. Baykal’ın olumsuzluklarını anlatıp onunla bir şey olmayacağını söylediler. Yeni parti kurulmasının gerekli olduğunu ifade ettiler. Parti kurma sırasında Savaş beni terk etti. Vural Savaş geldi dedi ki: ‘Abi ben bu işlerde yokum. Siyasete girmeyeceğim.’ Ben de ona ‘Etmeyin kardeşim, millet size güvendi. Biz seni genel başkan yapacaktık.’ dedim. Ama ayrıldı. Sırf, ‘Atatürkçüler dağıldı’ demesinler diye arkadaşların ısrarı üzerine genel başkanlık bana kaldı.”

 Zaman’ın sorularını cevaplayan Vural Savaş ise Özden’i terk etmediğini savundu. Politikaya sıcak bakmadığını, sadece siyasetle ilgilenenleri desteklediğini kaydeden Savaş, Özden’in ‘Deniz Baykal’la görüştüler’ iddiasını da yalanladı. Eski Başsavcı, Yekta Güngör Özden’in ADD başkanı olması için Uluç Gürkan’la birlikte ısrarda bulunmalarının da söz konusu olmadığını söyledi.

Yekta Güngör Özden, Anayasa Mahkemesi başkanlığından ayrıldıktan sonra ilginç isimlerden telgraf almış. Kendisini hatırlaması gerekenlerden ses çıkmadığına dikkat çeken Özden, teselliyi kapattığı Refah Partisi’nin lideri Necmettin Erbakan ve dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan’ın gönderdiği mesajlarda bulmuş. Telgrafı doğrulayan Kazan, bunun ‘insani münasebetlerin gereği’ olduğunu belirtti: “Garip bir şey yok. Vaktiyle bizim konuşmalarımıza cevap yetiştiriyordu. Hatta kendisini Anayasa Mahkemesi başkanıyken, bu konuşmalarından dolayı ‘reddedelim mi’ diye düşündük; ama reddetmedik. İyi niyetle hareket ettik. Emekli olduktan sonra da böyle bir telgraf çektik. Bu, bizi değil, onu mahcup eder.”

 Emekli Tümgeneral Osman Özbek, 17 Nisan 1997’de dönemin başbakanı Necmettin Erbakan’a yönelik ağır eleştirisiyle ismini duyurdu.

Oğlum da meslek lisesi mağduru
 Yekta Güngör Özden’in çarpıcı açıklamalarından biri de meslek liseleriyle ilgili. 28 Şubat’la birlikte meslek liselerine kısıtlama getirilmesi Özden’in oğlunu da mağdur etmiş. Oğluna, “Meslek liselerinin geleceği var.” diye öğütte bulunan Özden, yaşadığı durumu şöyle anlatıyor: “Benim çocuğum iyi bir puanla Anadolu meslek lisesi bilgisayar programcılığı bölümüne gitti. Hakikaten insan olarak çok üzüntü duyuyorum. Izdırabını da çekiyorum. Çocuğa demiştik ki ‘bunun geleceği var.’ Ancak 28 Şubat’ta meslek liselerinin önü kesildi. Bugün sanayici sıkıntıda. Hakikaten büyük sıkıntı var.”

15.03.2005 Emre Soncan İstanbul Zaman

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...