29 Mart, 2019

Cemil Çiçek ve 12 Mart Muhtırası



Fotoğraf açıklaması yok.

Cemil Çiçek'ten Genelkurmay başkanına teşekkür
Muhterem Memduh Tağmaç
Genel Kurmay Başkanı
Ankara
Aylardan beri anarşist ve komünist militanların silahlı tecavüzleri yüzünden derslere devam edemeyen, hayatları ve okuma hakları tehdit altında bulunan Türkiye’mizin istikbalinden endişe duyan milliyetçi ve vatansever talebeler olarak bayram mesajınızı ümid ve takdirle karşıladık.
Milliyet, devlet ve milli ordu düşmanları karşısında kahraman ordumuzun mert sesini duymaktan büyük sevinç ve kıvanç duyduk. Bağlılıklarımızı bildirir; saygılar sunarız.
Mücadele Birliği
İstanbul Sancağı İdare Heyeti Adına
Cemil Çiçek
16 Şubat 1971 tarihli 55. Sayı: Yeniden Milli Mücadele Dergisi

https://www.facebook.com/194969063948460/photos/a.283272701784762/389301681181863/?type=3&theater

  • Geçmişten / Geleceğe Anımsanırsa "Flört fahişeliktir!" diye buyurmuştu şimdiki meclis başkanı...
    Kendisi de geçmişte bir hayli "flört etmiş" paşalarla...darbecilere övgü
    8
  • Aytekin Akdogan Bu serefsizin yozgat yibitastaki görevliyken vurdugu vurgunu bilen varmi aceba.. Bu AKP li soytarilarin tümü yolsuzlugun icinden gelen yolsuzlardir...her vatandas bnu böyle bile. Bunlara oy verenlerinde bunlardan hic bir kalir yanlari yoktur,hepside ayni zihniyete sahip mahluklardirlar malaesef...
    1
  • İsmet Cantekin Ereğli Demir Çelik fab A.Ş'de görevliyken, Sakaryalılara verdiği karaborsa mamüller için, Bursa Adliye karşısı Uluyoldaki Bilgi işhanında 2 dfükkanın hediye edildiği söylenmişti.1990 yıllarında..
    2
  • Osman Sak Atrışba Hep söylüyorum,
    Bunların kıblesi,dini,imanı belli değil...
    2
  • Halil Hamurcu 12 eylül de farklı oldular.
    1
  • Erdem Karaaslan Bu aynı kişi mi?
    1
  • Bahattin Şimşek Şimdinin demokrasi havarileri dünün darbeci severleri soytarılar bugün orta oyunu oynuyorlar malesef.
    4
  • Mustafa K Uyal Belli Osman bey belli... Para
  • Alex Gokmen Yarin ibneler darbe yapsa. Yillardir sakliyorduk ooh be . Simdi rahat dolasabiliriz. Salak bilmiyorki demokraside darbelere yer yok. Ama herkese ozgurluk var!!!!
Fotoğraf açıklaması yok.
Sayfayı Beğendin · 20 Temmuz 2013 
 
16 Şubat 1971 tarihli 55. Sayıda Mücadele, bir kez daha ve doğrudan kapaktan darbe çağrısı yapar: “Komünistlere Karşı Ordu Millet El Ele” Genel Kurmay Başkanı Memduh Tağmaç’ın vesikalık fotoğrafının kapağı boydan boya kapladığı bu sayı bir utanç vesikası olarak özel ilgiyi hak ediyor.
Tağmaç’ın “Muhtıra gibi” “Bayram Mesajı”nı şakşaklarla karşılayan Mücadele’nin, sahife 4’te yayınlanan başyazısının başlığı “Milli Ordu’nun Şuurlu İhtarı”dır:
“Rey endişesinin kirletmediği, sandalye arzusunun iğrençleştirmediği bir ses mübarek kurban bayramı boyunca milletimizin endişe ile kararan kalbine ümit ışığı tutuyordu.”
“Türk Orduları Genel Kurmay Başkanı Memduh Tağmaç Paşa’nın beyanatı gözbebeğimiz ordumuz tarafından Türkiye’mizi yok etmeye yönelik tehlikenin komünizm olduğu gerçeğinin ilanına lüzüm görüldüğünü ortaya koymaktadır.”
“Tağmaç’ın beyanatı, milletimizin senelerden beri yetkili diye sözüne kulak kabarttığı, bütün gölgelerin üstünden aşarak millete yönelen milli ve mübarek sestir. Ordunun ve milletin vatan semalarında yankılanan tarihi ve unutulmaz sesidir.”
“Bundan böyle ordumuzun bir zabıta kuvveti değil milletin millet düşmanlarını göğüsleyen parçası olduğunu herkes kafasına çakmalıdır. Türk ordusu Türk milletinin ordusudur. Baş görevi onu hayat kavgasında rehberi, harbe hazırlayıcısı olmaktır.”
“Milli ordu, bütün bir vatanı cephe gerisi olarak düşünüp, bütün bir milleti ihtiyat ordu olarak kabul edip milli harbe şimdiden hazırlanmalıdır.”
“Bir kısım politikacılar ordunun bu temel vazifesini anlamayabilirler. Ama şunu anlamalıdırlar ki, bir ordu harpte düşmanla işbirliği yaparak (yapan olmalı) düşman beşinci kollarını kati olarak yok etmedikçe harbe hazırlanamaz. Vatanı koruma şerefli vazifesi, milli orduyu, millet düşmanlarını ezmek görevi ile karşı karşıya koymaktadır.”
////////////////////////////////
Görüntünün olası içeriği: 2 kişi

Sayfayı Beğendin · 20 Temmuz 2013 
 
Melih Gökçek ve Arkadaşlarının; YENİDEN MİLLİ MÜCADELE Dergisi:18-24 Ocak 1972, Sayı 103 sahife 11’de Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamını önlemeye çalışanlara yine sert mesajlar verilir; Ordu’ya ve Meclis’e de “ “Dik dur!” Arkandayız!” denir:
“Haklarında verilen idam cezaları Askeri Yargıtay’ca tasdik edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan… Bakalım Beynelmilel Komünist teşkilatlarının hummalı faaliyetleri bu komünistleri ipten kurtaracak mı? Meclis, karar sırası kendisine gelince vereceği kararda beynelmilel komünist teşkilatların isteklerini değil milletin arzularını yerine getirmeyi düşünmelidir. Komünistlere verilecek en ufak taviz milleti büyük felaketlere götürebilir. Dikkatli Olalım!”





Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...