09 Nisan, 2019

"Demokrasi, basın özgürlüğü, terör devleti". Amerika, Türkiye'yi hedefe oturttu 9 Nisan 2017

2 yıl önce


"Demokrasi, basın özgürlüğü, terör devleti".
Amerika, Türkiye'yi hedefe oturttu
"Demokrasi, basın özgürlüğü, terör devleti". Amerika Birleşik Devletleri, Suriye, Libya gibi ülkelere müdahaleyi bu anahtar kelimelerden sonra başlatmıştı. Aynı tarife bu kez Türkiye için uygulandı. Hem de Amerikan Temsilciler Meclisi'nde.
Amerika, Türkiye'yi hedefe oturttu. 5 Nisan'da Amerika Temsilciler Meclisi’nin "Avrupa, Avrasya ve yükselen tehditler" adlı daimi komitesinde Türkiye'ye karşı müdahaleyi meşrulaştırmanın temelleri atıldı. Hem de referandum üzerinden...
Komite toplantısında Türkiye’yi, anayasa referandumunu ve Türkiye'nin PKK, FETÖ gibi örgütlerle mücadelesini ele aldı. Temsilciler Meclisi üyesi de olan komite üyelerinin, yaptıkları konuşmalar, Türkiye’ye geniş bir saldırının işaretlerini taşıyor.
Konuşmacılardan biri Dana Rohrabacher. Cumhuriyetçi Parti'den. Aynı zamanda komite başkanı. Rohrabacher'e göre; referandum Tayyip Erdoğan'ı "otoriter bir rejim kurma" yoluna soktu. "Evet" çıkarsa Erdoğan zaten ele geçirdiği yetkilerden çok daha fazlasını alacak. Yasama organının hükümeti denetlemesi kısıtlanacak. Erdoğan otoriterliğe doğru giden bu yola darbeden çok çok önce girdi. Rohrabacher'e göre; İslamcı teröristlerin Türkiye’ye saldırması ihtimali, Erdoğan’ın tutumları nedeniyle alarm verici bir şekilde arttı. Rohrabacher kapanışta yaptığı konuşmada da Türk halkı için "terör eğilimli bir hükümet mi istiyorlar" ifadesini kullandı.
Gregory Meeks de Demokrat Parti'den komite üyesi. Meeks, konuşmasında "oylama adil ve özgür koşullarda değil" dedi. Aydınların Türkiye'yi terk ettiğini, yüzlerce hatta binlerce kamu çalışanının kovulup hapse atıldığını söyleyen Meeks, "Türk halkı bütün orantısızlıklara rağmen direnmekte. İşte ben bu umudu hayatta tutmak istiyorum." ifadelerini kullandı.
Komitede Ermeni Soykırımı iddiası da gündeme geldi. Demokrat Partili David Ciciline, "Soykırımın 102. yılında Kürtler hedef alınıyor" dedi.
Demokrat Partili Brad Shermanda "Bugün bu mecliste, 100 yıl önce işlenen Ermeni Soykırımı tanınacak." diye sözlerine başladı. Sherman, Erdoğan'ın IŞİD'e kapılarını açtığını söyledi. "Onların gelişini görmezden geldi, onların Türkiye’den geçmesine göz yumdu." dedi. Sherman, Erdoğan'ın "demokratik bir lider olmadığını. Türkiye’yi otoriterliğe doğru götürdüğünü" söyledi.
ulusalkanal.com.tr
Yorumlar
  • TC Mustafa Zor Türkiye TUZAKLAR la yaşamaya alışmalı.Tüm ülkeler için geçerli , önemli olan akıllı ve tutarlı siyaset izleyebilmekte.Yoksa kendimizi inandırıcılıkta zorlanır , anlatamayız.Öncelikle güçlü devlet , güçlü ordu şart.
    1
  • Osman Kösa Amerika ve İngiltere boş yere destek verir mi? (Cengiz Özakıncı, İblisin Kıblesi, 25.Basım, ss. 146)
    Görüntünün olası içeriği: 2 kişi
  • Tahsin Tanli Amerikanin klasik planlarindan birisi once yok edecegi kisiyi destekler basin yoluyla iyice sisirir buyutur o kisi oraya kendi cabasiyla geldigini sanir ve bagimsiz karar almaya baslar kendi dusuncelerine uymayan herkesi tasfiye eder kontrol edilemez boyuta gelincede amerikanin b plani devreye girer ve ayni basin yoluyla ayni kisiyi diktator damgasi vurarak once uluslararasi alandan uzaklastirmaya calisir liderini ve ulkeyi yalnizlastirirlar ucuncu asama olan dis mudahalayi yasallastirip BM ve AB gibi topluluklarda o ulke aleyhinde kararlar aldirip askeri mudaheleyi uluslararasi platformlarda kabul ettirirler ve o ulkeye demokrasi goturecegiz diye askeri mudahele baslar ve filen amerikan isgali gercekkeklesir ve o ulkenin basina kendi adamlarini yerlestirir ve o ulkeyi abd nin bir eyaletigibi yonetmeye baslar irak ve libyada afganistanda oldugu. Bu plani bozmak icin siyasilerin aklini basina alip soylemlerine dikkat edip halki kin ve nefrete suruklemeden din dil irk ayrimi gozetmeden sen sucusun Sen bucusun demeden siyasi cikarlar ugruna milli butunluk ve beraberlikten taviz vermeden yoksa Allah korusun bu ulkelerin basina gelenler bizim basimizada gelebilir olmaz oyle sey demeden birligimizi korumak ve devam ettirmek toplum butunlugumuzden gecer.
    6
    • Zekeriya Çavuş Peki toplumun bütünlüğünü ve birliğimizi koruma adına siz ne diyorsunuz önümüzdeki süreçin 7 gün sonrasında.
    • Tahsin Tanli Abi 7 gun sonra diye referendumu kastediyonuz sanirim sonuc ne cikarsa ciksin secim ortami bittikten sonra soylemlerin yumusayacagini yeni kapi ruhunun tekrar canlanacagini umuyor ve diliyorum siyasilerin gunluk polemiklerden uzaklasip asil gorevleri olan milletin sorunlariyla daha fazla ilgilenip cozmeleri gereken bir suru sorun varken yanibasimizda Kurdistan kurma calismalari yapilirken her ne pahasina olursa olsun buna izin verilmemesi lazim siyasiler tavrini net koyup gerekirse bu durumu bir savas sebebi saymasi lazim ve vatan hainlerine gerekli vevabi vermesi lazim diye dusunuyorum.
      2
    • TC Mustafa Zor Tahsin kardeşim temennin vede isteğin güzelde , Kürdistan (Irakın 3 bölünmesi) için toplantı geçen ay Martda İstanbulda geniş bir katılımla yapıldı.Sonra Barzani Türkiyeye geldi , bayrakta dikildi şimdi yavaş yavaş aşama aşama bu işi yapacaklar.Sünni bir devlet (federasyon şeklinde) Musul merkezli Kürt , ırak sünì devleti .Bizim "saray" da bu işe tamam demiş ki o toplantı da bulundu.Asıl amaç Suriyenin de 3-5 bölünmesi , sonra sıranın kime geleceği zaten belli.Bizimkilerde dikkat ederseniz son iki haftada Federasyon ve Eyalet sistemini sıkca dillendoriyorlar.Niçin biliyormusun , bu iş EVET le güzellikle çözülsün tezi "sarayda" öncelikli olarak ele alınıyor.Yoksa ilerleyen süreçte yukarıda senin anlatdığın gibi ABD ve İSRAEL desdekli iç savaş çıkması büyük ihtimal gibi düşünülüyor.Buda Erdoğanın sonu ve tüm şehirlerin MUSUL ve HALEP olması demek.Bizimkiler kuyruğu çok önceden 12 eylül 80 de kaptırmışlar.O darbeyle birlikte Yeşil Kuşak projesi uygulamaya ülkemizde başlamış, Özal , M.yılmaz , Refah yol , ve AKP ile tam gaz BOB olarak devam etmekte.Allah Türk Milletinin yardımcısı olsun ne diyelim.
      1
    Yanıt yaz...
  • Kadir Yılmaz Yen'i bir uygulama değil ki, kendini dünyanın hakimi gören ABD ve Rusya bu yolu hep izlediler. Büyük Ortadoğu projesi, Arap baharı, turuncu devrimleri ele geçirme amacıyla yapılanlardır. İran -Irak savaşı bu nedenle çıkarıldı. Enerji havzası ve Arz-ı Mevud yol gösterici oluyor. İngiltere'yi de unutmamak gerek kraliçenin madalya dağıtması bu sebepledir. Sen ben anlıyoruz da siyasiler niye anlamıyor dersek meseleye ya inanmıyorlar ya da hizmet merkezi olarak görüyorlar
    2
  • Memduh Kılıç Amerika Karşımıza çıkacak cesareti bulamadığı için fetoyla pkk ile chp ile ve diger örgütlerle üstümüze geliyor AMERİKA GEL YİYORSA BU ÜLKENİN CUMHURBAŞKANININ SAÇININ TELİNE Bİ DOKUN Bİ DOKUN SİZE KIYAMETİN NE OLDUĞUNU ÖĞRETELİM BİZİ SURİYELİYLE IRAKLIYLA MISIRLIYLA KARIŞTIRIYONUZ SİZ GALİBA
    • TC Mustafa Zor Söylem güzelde ülkemiz aşırı şekilde borçlandırıldı.Merkez bankası son verileri pek parlak görünmüyor.ABD bizimle niye savaşsın , zaten müttefiksin.Şuanda incirlik, Diyarbakır, askeri üstlerini her amac için kullanıyor zaten.15 Temmuz fetö darbeside oralardan ve büyük ada dan organize edilmedimi.Biz ne ile uğraşıyoruz! Akıncı üssünden kalkan uçaklarla.İncirlik üssü ABD -müttefik ve S.Arabistan hava kuvetlerince Suriyede kurulacak koridor için faliyetlerine tam gaz devam ediyor.Orasıda hallolunca SIRA kime gelecek ki. Bu işin esas başlangıç tarihi ABD de 1982 de açıklanan projenin kendisidir.Aradan 35 yıl geçmiş, , , siyonist ler planlarını 50 -100 yıllık olarak yapıyorlar.Doları 80 yılda , Sterlini 60 yıllık bir süreç sonunda Rothschid ler öyle ele geçirdi.Burada ülkelerin borçlanması ön plana çıkıyor.Borçlandır- el koy . Taktik bu.

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...