03 Nisan, 2019

İngiltere AB' ile SAVAŞ konuşuyor "Cebelitarık için savaşmaya hazırız"

2 yıl önce
İngiltere AB' ile SAVAŞ konuşuyor
"Cebelitarık için savaşmaya hazırız"
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışı arafesinde AB ile SAVAŞ konuşuluyor.
Üç tarafı İspanyol toprağı olan ve 1713'de İspanya'dan kiralanan Cebelitarık'ın durumu savaş sözcüğü ile anılmaya başladı.
Burada uygulanan "Özel ekonomi politikası" sebebi ile vergi ödemekten kaçan binlerce şirket kaydını yaptırmış bulunuyor. 
Bu durum, Cebelitarığı AB’nin suç merkezine dönüştürdü. Burada para aklanıyor, uyuşturucu trafiği çok rahat ediyor. Kaçakçılık gelişiyor. İspanya’nın buna son verme çabası, toprak sorununun keskinleşmesine yol açan başlıca neden.
İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson "Cebelitarık satılık değildir" diyerek, bölgenin pazarlık veya takas konusu yapılmayacağını belirtmişti.
Konuyla ilgili açıklama yapan eski İngiltere Muhafazakar Partisi liderlerinden Michael Howard, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Cebelitarık için "savaşa gidebileceğini" belirtti.
Howard, Theresa May'in, "35 yıl önce Margaret Thatcher'ın -İspanyolca konuşulan - Falkland adaları Savaşı'nda gösterdiği kararlılığı göstereceğini" öne sürdü.
Michael Howard : "Hükümetimizin Cebelitarık'ın yanında yer alacağı hususunda bir soru işareti yok ... 35 yıl önce bugün, bir diğer kadın Başbakan uzunca bir mesafeden bölgeye, bir başka İspanyolca konuşan ülkeye karşı küçük bir grup İngilizin özgürlüğünü müdafaa etmek için bir görev gücü göndermişti. Son derece eminim ki mevcut Başbakanımız da aynı kararı vererek Cebelitarık halkının yanında duracaktır."
Cebelitarık;
Bileşik Krallık ın İspanya Krallığı ndan kiraladığı dünya da önemli deniz ticaret yolunun geçiş noktasıdır.2014 de teslim etmesi gerilirken,Bileşik Krallık geri vermek istememektedir.
Kraladığı;Hong Kong u Çin e vermiştir.
Osmanlı İmparatorluğundan kiraladığı Kıbrıs Adası nı 1. Dünya Savaşı sonrası Lozan'da üstüne oturmuştur.Geri vermemiştir..

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...