20 Mart, 2020

Çanakkale ve Tek adam.!


Galiçya..
Çanakkale ..
Kutulamare..
Basra..
Filistin ...Sina.. Kafkas, Sarıkamış.. cephelerinde ..
Benim, senin, onun dedeleri.
Amcaları, dayıları yoktu..
Esat Paşalar..Çobanlı paşalar daha yeni askere alınmıştı.
Tek bi kişi vardı..
İlerde bırakın "Osmanlı" diye ifade edilen tüm değerleri anasının verdiği ismi bile ret ederek "KAMAL"lalşacak olan
İhtiyat kuvvetleri kumandanı vazifesiyle Selanik'ten arkadaşı Enver'in emrine giren Yarbay Mustafa bey..
Hem de Alaman imparatorunun verdiği "DEMİR HAÇ" madalyasıyla ortada ne İngiliz, Fransız, Nede Zellanda, Avusturyalı bırakmadan silip süpürecek..
Bu resimlerde yalan..
Başkaları da yalan
Sadece kendi siyasi "Hatıra kitabı" olan"NUTUK" vede kapı kullarının uyduruk methiyeleri gerçek.
Bekim Muhtarpasazade Muftarevic
Ecdadı Muazzamlarının eser-i celiline hasr-ı hayatla Ordumuzda bilfiil hizmet eden Şehzâdelerimiz.
History Ottoman
Yorumlar
  • Kadir Yılmaz Benim Oğlum bina okur döner döner yine okur.
  • Necati Çavdar "Bina" okumak, okumanın temelidir.. Senin Kamal, ne bina bıraktı ne de temel.. Zira . öğrenmeye başlayan sabilere "okuma" diye emretti...Fakat ingiliz düzenbazları ve de onun azat kabul etmez kölesi durumun da olan "genelvalisi konumundaki " diktataörler ne yaparsa yapsın, "Allah, nurunu tamamlar"..
  • TC Mahmut Selim Gürsel Çanakkaledemi bulunmuş bu" Ecdadı Muazzamlarının eser-i celiline hasr-ı hayatla Ordumuzda bilfiil hizmet eden Şehzâdelerimiz. "
  • TC Mahmut Selim Gürsel Yoksa 7 düvele karşı kayarken mi " Ecdadı Muazzamlarının eser-i celiline hasr-ı hayatla Ordumuzda bilfiil hizmet eden Şehzâdelerimiz. "
  • TC Mahmut Selim Gürsel Yada Cumhuriyeti kurarken SAMSUN,SİVAS,ERZURUM mı gitmişler" Ecdadı Muazzamlarının eser-i celiline hasr-ı hayatla Ordumuzda bilfiil hizmet eden Şehzâdelerimiz. "
  • Necati Çavdar Hani her yerde sadece "tek " bir kişi vardı? Konu, o... İş, o.. Meseleyi başka yere çekmeyin.. Zira askeri memurları konumundaki kişileri.."parasını cebine koyup", bir donanma ile Karadeniz’den Anadolu'ya göndermişlerdir.. ( Hala “kırık tekne” edebDaha Fazlasını Gör
  • Kadir Yılmaz Ilim ilim bilmektir. Ilim kendin bilmektir. Demek ki Fransizlari Urfadan kimse kovmadi kendileri gitti. Demek ki meclisi mebusan üyelerini ingilizler degil de biz sürgüne gönderdik. Mondros ve Sevri sanki begenmedigin Kamal yapmis. Cemal kemal ya da cemil arapça veya ingilizce nasil yaziliyor nasil okunuyor merak etmeye basladim.
  • TC Mahmut Selim Gürsel Necati inan ki ben inanıyorum o devirde yaşasan BENİ O GEMİYE ALMADILAR diye muhaletfet yapardın. Yayınlanmış padişah çocuklarının DÜŞMANA KARŞI ÜLKESİN İÇİN hangisi savaştı?
  • Necati Çavdar "Ilim ilim bilmektir. Ilim kendin bilmektir" ve ilim; eğip bükmeden hakikati söylemektir... Propagandalara kanmamaktır.. Abdulkadir, emin ol..Demogoji yapıyorsun.. Başta Memketin Urfa'nın kurtuluşunda.. Maraş'da..Antep'de ve tüm Kürdistan illerinin kurtuluşunda sonradan KAMAL olacak, önderiniz "her yeri kurtaran" acayip "kurtarıcınız' yoktu... Buralar halkın azim ve kararı ile spontone olarak kurtuldu..Sen hala kara propagandaya inan...
  • Necati Çavdar Selim ağbi, kuvayı Miliye de hanedandan da Anadoluya çıkma teşebüsü olmuştur.. Marmara ile.. Fakat derler ki zaten esaret altındaki "saray"ın bu işin içinde olması dikkat çeker işleri daha zora sokardı.. O yüzden İngilizlerinde onayı ile Mustafa Kemal gibi askeri memurlar bu işe memur edildi.. Bence keşke hanedan üyelerinin Çanakkale'de bulunduğu gibi "hanedandan da açıkça çıkan serderge "olabilseydi .Ve saray, bu bizi bağlamaz. Hanedan üyesi anacak kontrolümüz dışında" diye savunabilseydi.Tıpkı Kamal aga için "artık kontrolden çıktı, bizde müdahil olamıyoruz" dendiği gibi.. Sonuç ne olurdu, Allah bilir..
  • Kadir Yılmaz Necati Osmanli ve donrasindaki Türk Tarihini incelerken isyanlari ve nedenleri ile tesvik edenler ile devsirmelerden pasa ve sadrazam yaptiklarimizin neler yaptigini bir ogretiversen ha bir de Lawrence yide anlatsan. Eski ile yeni Saidi de ögretsen.
  • Necati Çavdar Onları öğrenmen için "NUTUK" denen propaganda kitabını okuman gerek.. :)
  • Kadir Yılmaz 1820 lerde baslayan isyanlar nutukda yazmaz tarih nutuktan ibaret degil
    1
  • Necati Çavdar Valla doğru..."Tarih, NUTUK'dan ibaret değil.." çok doğru..

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...