09 Mart, 2020

KGB ajanı, ÇAR Putin; İDLİP görüşmesi öncesi tam bir PSİKOLOJİK HARP yapıyor..

Necati ÇavdarHacıbayram Bulgurlu ile birlikte.
4 saat
Meşhur KGB ajanı ÇAR Putin, İDLİP görüşmesi öncesi tam bir PSİKOLOJİK HARP yapıyor..
Zira,
Telefona çıkmıyor
Fransa ve Alman liderlerle yapılacak 4 toplantıyı kabul etmiyor
İşim var deyip İstanbul'a gelmiyor
Bizimkiler; işi bırakmayıp Moskova'ya gidince de
ATEŞ e devam edip, heyetler masada iken bile askerlerimizi ŞEHİD ediyor..
Katerina heykeli önünde SABIR testine tabi tutuyor..
Ve BALKAN BOZGUNUNU anlatan heykelciğin bulunduğu şömine önüne geçiriyor
Masa üstündeki güya çiçekle mesaj veriyor.. Rusça bilmediği halde " HAL" diliyle Tayip bey meseleyi çakınca da ekibine "ANLADI" diye işmar ediyor..
Peki biz bunları nereden biliyoruz. ?
Takip ettiğimiz güya basın denilen PUTİN (KGB metotlu) propaganda aygıtlarından
Oysa kendilerine karşı olanları tümüyle imha edip/yok ederek hakimiyet kurmak için başlatıkları " ŞAFAK OPERASYONUN" da Türkiye direnişiyle karşılaşarak elektronik harp ve hava savaşını kaybeden PUTİN, anlaşmaya MECBUR du..
Daha önce meddeler halinde yazdık..
Petrolün varili, PUTİN'in dayanma sınırı için en iyimser tahmini olan 44 dolar altına indi..(Brent türü ham petrolün varil fiyatı Sovyetlerin dağıldığı 1991 deki seviyeye düşerek 31 dolara indi. )
RUSYA, cepten ( biriktirdiği altın stoklarından) yiyor..
Her ne olursa olsun kendi hesaplarına göre ancak 4 yıl dayanabilecekler..
1. Dünya. Savaşında Kazan HANLIĞI ve diğer İslam beldelerinden çaldığı altın ve kaynaklarla 2. Harbe gelen
2. Harp de de çaldığı Alaman ve Polanya Altınları ile bu güne yetişen ve ekonomisi sadece SAVAŞ sanayi ve ALlah vergisi tabii kaynaklara dayalı olanRusya..
Şimdide Suriye ESAT'ı koruyorum zırhıyla Suriye'nin başta zengin Fosfot yatakları ile madenlerine el kayarak gözünü ESAT ve. HAFTER Katilleri ile işbirliği içinde AKDENİZ deki tabi kaynaklara dikti..
Ruslar ilk kez Putin'e geleceği hakkında bir soru sordu.
İçeride bir hayli sıkıntıda olan ve ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ için
15 Ocak'tan beri Lipetsk bölgesine, Cherepovets, Sochi, St. Petersburg, Pskov' a destek turuna çıktı. Pskov' da ziyaret ettiği tamanına yakını kadılardan oluşan paraşüt fabrikasında kadnıların " BUNDAN sonra ( PUTİN sonrası) ne olacak? " diye direkt sordukları gibi RUSYA gelecek kaygısına düşmüş durumda ..
PUtin' e direkt sorulan " Sonra ne olacak" sorusu ilk kez olma özelliği ve de gelecek endişesinin ete kemiğe büründüğünü gösteriyor..21 Şubat'ta Siyasi Konjonktür Merkezi (TBM), Vladimir Putin başkanlıktan ayrılırsa Rusların güç mücadelesinden korktuklarını belirten bir rapor sundu.
2024 de anayasaları gereği TEKRAR BAŞKAN SEÇİLEMECEK olan Putin, 2024 sonrası. Tekrar dizginleri ele alma peşinde..Biraz bastırılsa ESATI derhal harcar..
Bakmayın ÇAR Putin'n Türkiye ye karşı bir sürü psikolojik atraksiyonlarla kuyruğu dik tutuğuna ..
Özelde ekonomik genelde stratejik olarak Türkiyeye çok muhtaç..
Sadece Türkiye'de ki ekonomik faaliyetlerden bir veya birkaçı iptal edilse nefesi kesilecek..konumda ..
Zira en büyük girdisi olan
petrol ve gaz fiyatları dibe vurmuş durumda..
Ve de topu topu 55 milyar doları bulan silah satışlarının olduğu göz önüne alındığında ekonomik çarkı çevirmesi en azından halkı oyalaması için Türkiye gibi yeni "madenleri " elinde tutması gerek..
- Nasıl ki BALTACI, Çariçe Karterina'yı çadırına çağırarak Osmanlı çöküşünü başlattı ise, umuyoruz ki Türk heyetini MOSKOVA da çadıra alması RUSYA içinde aynı etkiyi gösterip inişin başlangıcı ve ya ilanı olacak
- Göçmenler kararı ile Tayyip Erdoğan/ Türkiye tarafından AVRUPA KUŞATILIYOR diye can havliyle ve HAÇLI refleksiyle harekete geçen AB/ Avrupa,
Mazlumları ÇIRILÇIPLAK soydu..
İnsanlık aleminin maşeri vicdanında mahkum olarak Orta çağ karanlığına vede içe kapanmasına yol aldı..
Mazlumlara kucak açan Türkiye'nin tıpkı Selçuklu, Osmanlı yürüyüşü gibi gönül fethiyle yükselişinin meş'alesini yakmış oldu..
.......
RUSYA/ESAD'ın Aralık 2019 da başlattığı ŞAFAK HARAKATInı durdurarak ATEŞKESE mecbur olmasının temel SEBEPLERİ..
" Erdoğan ile müzakereler asıl mesele değil" diyen
Putin: "Dünyada olan her şey bizim için önemlidir, ancak ülkemizde olanlardan daha önemli bir şey yoktur."
PUTİN/ESAD Aralık 2019 da son muhalif KALE İDLİP üzerine ŞAFAK HAREKATI başlatarak, her türlü Ahlakı ve insani temel değerleri dikkate almadan güya bölgeyi rejime karşı duran herkesi (olar terörist diyor) bölgeden temizleyerek büyük bir AZER peşinde idi.
Ancak Türkiye'nin kararlı duruşu ve müdahalesi ağır kayıplar verme bedeli karşılığı ATEŞ- KESle sona erdi
ATEŞ KES , anlaşması sonrası
Türkiye ve Erdoğan'a ATIŞ da olan PUTİN medyasının birden suskunluğu dikkat çekti.
Ve içe döndüler..
"Ve bu müzakereler tüm dünya tarafından izlenmiş olsa da, Orta Doğu'daki çatışmanın azaltılmasıyla ilgilenmekle birlikte, bunlar günün kilit olayı değildi. " diyen URA.RU , heber kanalı bu durumu Putin'in ağzından şöyle veriyor:
Bu daha sonra Devlet Duma gruplarının temsilcileriyle yapılan bir toplantıda Putin'e açıklandı: “Dünyada olan her şey bizim için önemlidir, ancak ülkemizde olanlardan daha önemli bir şey yoktur.”
.......
Peki Putin'i bu noktaya getiren gelişmeler ne idi?
1. RUS/ESAT hava akınlarına rağmen Türkiye'nin karşı tarafa ağır kayıplar vermesi.. Yeni ve modern teknoloji kullanan Türkiye'ye eski ve hantal Rus savunma sisteminin yetersiz kalması..
2. Erdoğan'ın "GÖÇ"men hamlesiyle PUTİN'in elindeki "Erdoğan, İslamcı terörü destekliyor" argümanına - PUTİN/ ESAT'ın mağdur ettiği insanlarla yüz yüze kalacak olan- AVRUPA'nın artık inanmayacak olması..
3 - Her ne kadar PUTİN'in petrolün varilinin 44 dolara kadar inmesini tölöra edeceklerini söylese de- Dünya petrol fiyatlarının dibe inerek RUS gelirlerinin iyice düşmesi ..
4- İDLİP gerilimi dolayısıyla Amerika'nın Türkiye' ye "MÜHİMMAT Veririz " açıklaması
5- Yeniden Cumhurbaşkanı seçilemeyecek olan ve BAŞBAKANLIĞA hazırlanan PUTİN'in , ona uygun ANAYASA değişikliği ile başının sıkışık olması, Muhalefet ve kamuoyunu hazırlaması ..Özellikle Urallar bölgesinde AÇLIKla mücadele eden guruplar.
Baltık
ve Kırım başta olmak üzere doğu Ukrayna meselelerinde iç dış desteğe ihtiyacı
6. Suriye coğrafyasında beş yıldır süren RUS hakimiyeti dolayısıyla giderek artan maddi ve askeri kayıpları..
7 - İŞİD bahanesiyle gelerek Suriye Coğrafyasının doğusunda "Petrole " oturan ABD'ye bi şey diyemeyen PUTİN/ESAT ın ABD'yi bölgede dengelemek üzere Türkiye/Erdoğan'la işbirliğine mecbur olması..
8 - Rusya ekonomisinde "keskin bir bozulma yaşanması" .. Rusya Federasyonu Merkez Bankası'na göre, bu yılın 1 Ocak itibariyle toplamda 442 banka faaliyet gösteriyordu. RBC'ye göre, çalışmadaki derecelendirme kuruluşunun uzmanları sadece düzenleyicinin web sitesinde 402 gibi raporları açıklayan finansal kuruluşları dikkat çekiyor.."Düzinelerce Rus bankası temerrüt eşiğinde." şeklinde çıkan haberlerde "Bugün yaklaşık 40 Rus bankası temerrüt eşiğinde. Yıl içinde lisanslarını kaybedebilirler." deniyor..( https://ura.news/news/1052421557 )

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...