01 Mart, 2020

Erdoğan'ın danışmanı İdlib yükselişinin ortasında 'Rusya ile 16 kez savaştık ve tekrar savaşacağız' diye uyarıyor


Bizim geri zekalı birinin güya tehdidine
Ruslar; 1877 Niğbolu bozgunuyla cevap vererek
aman ne yorumlar yapmışlar..
Yorumları okusanız..
Orta Asya, Moğolistan'a sürmekten
İstanbul'u işgal ederek Bizans'ı ihya etmeye
Sevr'i tam uygulayarak Tüm Türkleri yok etmeye
Batı'nın HAÇLI irtifakından NATO'nun HAÇlıları koruyacağından Rusya'ya karşı ses çıkarmayacağına.
Ağızlarında ne var ise kusup, kafalarında ne varsa ayan etmişler
Sadece bu haberle mi ilgili
Hayır..
Tüm Türkiye düşmanı çevrelerle alakalı yorumlarda görmek mümkün..


Erdoğan'ın danışmanı İdlib yükselişinin ortasında 'Rusya ile 16 kez savaştık ve tekrar savaşacağız' diye uyarıyor


28 Şub, 2020 


https://www.rt.com/news/481908-erdogan-adviser-war-russia/?fbclid=IwAR1RZNs1bX3mqui6etmLM3dURvAU4TnsCOUD-FFhxllmWfA7sokR1X3h9rA


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a danışmanlık yapan uzman bir organın üyesi, Ankara'nın Suriye'nin İdlib vilayeti üzerindeki gerilimlerin son 24 saatte artması üzerine Rusya ile savaşa hazır olduğunu söyledi.
Erdoğan'a danışmanlık yapan Türkiye Güvenlik ve Dış Politika Kurulu üyesi Mesut Hakki Casin, 33 Türk askerinin İdlib vilayetindeki Rus destekli Suriye hükümet güçleri tarafından hava saldırısında öldürülmesinden kısa bir süre sonra görüşlerini dile getirdi.
Geçmişte 16 kez Rusya ile savaştık ve tekrar savaşacağız.
Yetkili, Rusya'nın büyük Müslüman nüfusuna işaret etti ve Moskova ile Ankara arasında silahlı bir çatışmanın patlak vermesi halinde ülkenin "içeriden parçalanacağını" iddia etti .
NATO, üyesi Türkiye'den gelen bir talebin ardından Cuma günü İdlib'deki durumu görüşmek üzere acil bir toplantı yaptı. Ankara'daki yetkililer, birliklerine saldırıldıktan sonra Şam'a misilleme yapma sözü verdi.
Bu arada Moskova, Suriye Ordusunun Suriye'deki El Kaide'nin bir kolu olan terörist grup Hayat Tahrir al-Sham (HTS) tarafından bir saldırıyı püskürttüğünü ve Türk askerlerinin terörist savaşçılar arasında olduğu için ateş altına girdiğini söyledi. Rusya, Ankara'nın bölgede bulunduğu personel hakkında bilgilendirmediğini açıkladı.
İdlib'de son haftalarda gerginlikler artıyor; eyalet, hükümet karşıtı güçler tarafından kontrol edilen son kaledir. Ankara, Şam'ı ateşkesi ihlal etmek ve sivillere bombalamakla suçlarken, Rusya Türkiye'nin cihadist grupların İdlib “tırmanış bölgesini” temizleme sözünü yerine getirmediğini söyledi.
Rusya ve Türkiye, 16. yüzyıldan beri birçok büyük savaş yürüttü. İki ulusun birbirlerine karşı son savaşı 1.Dünya Savaşı (1914-1918) sırasındaydı.


Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...