07 Mart, 2020

RUSYA'nın Aralık 2019 da başlattığı ŞAFAK HARAKATInı durdurarak ATEŞKESE mecbur olmasının temel SEBEPLERİ..


RUSYA/ESAD'ın Aralık 2019 da başlattığı ŞAFAK HARAKATInı durdurarak ATEŞKESE mecbur olmasının temel SEBEPLERİ..


" Erdoğan ile müzakereler asıl mesele değil" diyen


Putin: "Dünyada olan her şey bizim için önemlidir, ancak ülkemizde olanlardan daha önemli bir şey yoktur."
PUTİN/ESAD Aralık 2019 da son muhalif KALE İDLİP üzerine ŞAFAK HARAKATI başlatarak, her türlü Ahlakı ve insani temel değerleri dikkate almadan güya bölgeyi rejime karşı duran herkesi (olar terörist diyor) bölgeden temizleyerek büyük bir AZER peşinde idi.
Ancak Türkiye'nin kararlı durauşu ve müdahalesi ağır kayıplar verme bedeli karşılığı ATEŞ- KESle sona erdi

ATEŞ KES , anlaşması sonrası
Türkiye ve Erdoğan'a ATIŞ da olan PUTİN medyasının birden suskunluğu dikkat çekti.
Ve içe döndüler..
"Ve bu müzakereler tüm dünya tarafından izlenmiş olsa da, Orta Doğu'daki çatışmanın azaltılmasıyla ilgilenmekle birlikte, bunlar günün kilit olayı değildi. " diyen URA.RU , heber kanalı bu durumu Putin'in ağzından şöyle veriyor:

Bu daha sonra Devlet Duma gruplarının temsilcileriyle yapılan bir toplantıda Putin'e açıklandı: “Dünyada olan her şey bizim için önemlidir, ancak ülkemizde olanlardan daha önemli bir şey yoktur.”
.......
Peki Putin'i bu noktaya getiren gelişmeler ne idi?
1. RUS/ESAT hava akınlarına rağmen Türkiye'nin karşı tarafa ağır kayıplar vermesi.. Yeni ve modern teknoloji kullanan Türkiye'ye eski ve hantal Rus savunma sisteminin yetersiz kalması..
2. Erdoğan'ın "GÖÇ"men hamlesiyle PUTİN'in elindeki "Erdoğan, İslamcı terörü destekliyor" argümanına - PUTİN/ ESAT'ın madur ettiği insanlarla yüz yüze kalacak olan- AVRUPA'nın artık inanmayacak olması..
3 - Her ne kadar PUTİN'in petrolün varilinin 44 dolara kadar inmesini tölöra edeceklerini söylese de- Dünya petrol fiyatlarının dibe inerek RUS gelirlerinin iyice düşmesi ..
4- İDLİP gerilimi dolayısıyla Amerikan'ın Türkiye' ye "MÜHİMMAT Veririz " açıklaması
5- Yeniden Cumhurbaşkanı seçilemeyecek olan ve BAŞBAKANLIĞA hazırlanan PUTİN'in , ona uygun ANAYASA değişikliği ile başının sıkışık olması, Muhalefet ve kamuoyunu hazırlaması ..Özellikle Urallar bölgesinde AÇLIKla mücadele eden guruplar.
Baltık
ve Kırım başta olmak üzere doğu Ukrayna meselelerinde iç dış desteğe ihtiyacı
6. Suriye coğrafyasında beş yıldır süren RUS hakimiyeti dolayısıyla giderek artan maddi ve askeri kayıpları..
7 - İŞİD bahanesiyle gelerek Suriye Coğrafyasının doğusunda "Petrole " oturan ABD'ye bi şey diyemeyen PUTİN/ESAT ın ABD'yi bölgede dengelemek üzere Türkiye/Erdoğan'la işbirliğine mecbur olması..
8 - Rusya ekonomisinde "keskin bir bozulma yaşanması" .. Rusya Federasyonu Merkez Bankası'na göre, bu yılın 1 Ocak itibariyle toplamda 442 banka faaliyet gösteriyordu. RBC'ye göre, çalışmadaki derecelendirme kuruluşunun uzmanları sadece düzenleyicinin web sitesinde 402 gibi raporları açıklayan finansal kuruluşları dikkat çekiyor.."Düzinelerce Rus bankası temerrüt eşiğinde." şeklinde çıkan haberlerde "Bugün yaklaşık 40 Rus bankası temerrüt eşiğinde. Yıl içinde lisanslarını kaybedebilirler." deniyor..( https://ura.news/news/1052421557 )

//////////////////////////////////

Putin güvence gazileri Rus muhalefet

Erdoğan ile müzakereler asıl mesele değil. 

Putin: "Dünyada olan her şey bizim için önemlidir, ancak ülkemizde olanlardan daha önemli bir şey yoktur."


Bu haftanın son iki günü olan 5 ve 6 Mart'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu'nun geleceğinin uluslararası gündemden daha önemli olduğunu göstermeye karar verdi. Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan ile altı saat süren görüşmelerden sonra, cumhurbaşkanı önümüzdeki hafta cumhurbaşkanının projesi hakkında bir karar verecek olanlarla konuştu.
Rus-Türk müzakereleri 14: 10'da başladı ve yaklaşık 5,5 saat kapalı oturumda devam etti. Ancak her iki cumhurbaşkanı da saat 20: 00'den sonra kısa (“medyadan soru yok”) basın toplantısına katıldılar. Toplantı acildi (dört gün önce doğrulandı - 2 Mart) ve bunun nedenleri kritik bir kitleye ulaştı: İdlib'de faaliyete geçen teröristler, 36 Türk askerinin hayatını talep eden Suriye'den bir dönüş ateşini kışkırttı. Bundan sonra ABD'nin Türkiye'yi mühimmatla desteklemeye hazır olan İdlib'deki duruma müdahale etme riski ortaya çıktı ve bilgi alanı olası bir savaş hakkındaki korkularla dolmaya başladı.
Başkan Vladimir Putin'in mesajı.  Moskova
Gennady Zyuganov değişiklik sürecine “anayasal onarım” diyor
Fotoğraf: Anton Belitsky © URA.RU
Putin, müzakerelerin başlangıcında Erdoğan ile el sıkışarak anın ciddiyetine, “Tanınmış bölgede, Suriye'deki tanınmış bölgedeki durum, kesinlikle doğrudan görüşmemizi gerektirecek kadar ağırlaştı” dedi. Sonuç, 6 Mart gece yarısı belgelenmiş bir ateşkes anlaşması, Suriye'deki M-4 karayolu boyunca bir güvenlik koridoru ve ortak devriyelerin yeniden başlaması oldu.
Ve bu müzakereler tüm dünya tarafından izlenmiş olsa da, Orta Doğu'daki çatışmanın azaltılmasıyla ilgilenmekle birlikte, bunlar günün kilit olayı değildi. Daha sonra Devlet Duma hiziplerinin temsilcileriyle yapılan bir toplantıda Putin'in kendisini şöyle açıkladı: "Dünyada olan her şey bizim için önemlidir, ancak ülkemizde olanlardan daha önemli bir şey yoktur."
Ve bu konuda yaptığı eylemlerle (ve ertesi gün) Rus cumhurbaşkanı seçtiği vektörü vurguladı. Erdoğan'la görüşmenin Türkiye'de yapılması gerekiyordu (gazeteciler bunu Türk cumhurbaşkanının kendisinden öğrendi), ancak Rus meslektaşının meşgul olduğu Moskova'ya uçmak zorunda kaldı. Erdoğan, Putin'in belirlediği ve Moskova'ya uçtuğu önceliklere saygı gösterdi. Ve Putin ve Erdoğan arasındaki toplantının sonunda, Vladimir Zhirinovsky'nin (73 yaşında) ve komünist Gennady Zyuganov'un (75 yaşında) ileri çağına bakıldığında, bir sonraki etkinliğin - Devlet Dumasının hizip liderleriyle bir toplantı - gerçekleşemeyeceği önerildi. Ve bu doğrulanmadı.
Devlet Dumasında Başbakan olarak Dmitry Medvedev Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından temsil.  Moskova
Sergey Neverov Putin'e “bugün dünya için yaptıklarını” söyledi
Fotoğraf: Vladimir Andreev © URA.RU
İhtilafların liderleri ile yapılan toplantıdaki konuşmanın değişikliklerle ilgili olması hemen açıktı - ülkenin 15 Ocak'tan bu yana tüm siyasi hayatı (cumhurbaşkanının değişikliklerin açıklandığı Federal Meclise verdiği mesaj) bununla bağlantılı. Toplantı, Zyuganov ve Zhirinovsky'nin, şimdi yönettikleri 1993 Anayasası'nın kabulü ya da ülkenin baş komünisti olarak “onarım” a taraf olması gerçeğiyle sembolize edildi.
Sonra, 27 yıl önce, yüzlerce temel kanunu değiştirdi ve kimse parti üyelerini dinlemedi. Şimdi, fraksiyonların liderleriyle genel bir toplantıdan önce Vladimir Putin her biri ile ayrı ayrı konuştu. Devlet başkanının ilk muhatabı Komünist Parti lideri Gennady Zyuganov'du, bir saat boyunca başkanını soydu (meslektaşları her biri 15-20 dakika aldı). Zyuganov’un cumhurbaşkanı ile kapsamlı bir görüşmeye olan ilgisi anlaşılabilir: partideki iç bölünmeye rağmen, hala bölgesel şubelerde artan muhalefeti kısıtlayabildiğini kanıtlaması gerekiyordu.
Bununla birlikte, genel toplantıda Zyuganov sadece Komünistlerin ülkenin temel yasalarına 114 teklif sunduğunu hatırlattı; bunların 22'si ilgili Devlet Duma komitesi tarafından onaylandı. LDPR ve A Just Russia'nın her biri, sırasıyla 12 ve 11'i Devlet Dumasına sunulan yaklaşık 30 değişiklik yaptı.Genel istatistikler, toplantıda mevcut olan Devlet Duma Vyacheslav Volodin'in konuşmacısı tarafından açıklandı: toplam 387 değişiklik yapıldı, bunların çoğu 200'ü evlat edinme için önerildi (çoğu - 47 - üçüncü maddede “federal yapı hakkında”) ve 187'si reddedildi.
VIII "Kongre Rusya" Partisi Kongresi.  Moskova
Sergei Mironov, cumhurbaşkanının “dinlenmesi gerektiğinden” endişe eden tek kişi
Fotoğraf: kremlin.ru
20 saatten biraz geç başlayan tüm konuklarıyla bir toplantıda Vladimir Putin hemen işe başladı: “Geri dönmek istemediğimiz yöne geri dönmenin mümkün olmayacağının garantilerine ihtiyacımız var. Ülkeyi inşa etmek için yeni girişimlerin kabul edilemezliği. <...> Birçoğunuz bu zor olaylara tanık oldunuz. Bu tür hiçbir şeyin tarihimizde, geleceğimizde ya da daha doğrusu tekrarlanmaması gerektiğinden eminim. ” Başkanın bu sözlerine yanıt olarak, hizip liderleri neredeyse senkronize başıyla onayladılar.
Genellikle iki dakika içinde ayrıntılı Zhirinovsky, "olumsuz bir anlamın olacağı tek bir değişiklik görmediğini" vurguladı. Dört dakika boyunca Zyuganov, nüfus ve düşük emekli maaşlarındaki düşüş hakkında endişelerini dile getirdi ve ardından "cumhurbaşkanının parlamento ve hükümet ile diyalogunun sürdürülmesini" istedi. Bir buçuk dakika boyunca Mironov, Putin'i uluslararası müzakerelerde "çok iyi sonuçlar" için tebrik etti ve bu gece yarısı sadece cumhurbaşkanının "dinlenmesi gerektiğinden" endişe ediyordu. Neverov, dört dakika boyunca, devlet başkanının ortaya koyduğu değişiklikleri (halk oylamasının bir unsuru) benimseme mekanizmasının “kimsenin perde arkasında hiçbir şeyi değiştirmesine izin vermeyeceğini” vurguladı.
Dördü de devlet başkanından karşılıklı teşekkür aldı. Her şeyden önce, "" Birleşik Rusya "nın ülkenin en büyük hizip ve lider partisi olarak büyük katkısına dikkat çekti. Sonra muhalefete gitti. “Emeklilikleri, sosyal yardımları endeksleme konusundaki önerileri ve parlamento denetimi işlevlerini güçlendirmeye yönelik değişiklikler ve devlet makamları başkanları için kısıtlamalar getirilmesinden ötürü size Gennady Andreyevich'e teşekkür etmek istiyorum.

Vladimir Zhirinovsky alışılmadık derecede kısaydı ve değişikliklerde sürekli olumlu ve iyileşme gördüğünü belirtti
Fotoğraf: kremlin.ru
Vladimir Volfovich'e, uluslararası hukukta ulusal mevzuatın önceliği konusundaki önerileri desteklediği, kamu otoritesini güçlendirdiği ve uluslararası barış ve güvenliği güçlendirmeyi amaçlayan devlet politikasını desteklediği için teşekkür etmek istiyorum. Sergei Mikhailovich, emekli maaşlarının endekslenmesi sıklığına ilişkin önerilerin yanı sıra hedeflenen sosyal yardım, sosyal destek önlemleri ve Rus dili ile Rus kültürünün birleştirici rolünün pekiştirilmesi için yapılan değişiklikler için teşekkür ederim ”dedi.
Anayasa değişikliklerine ilişkin taslağın ikinci ve üçüncü olarak okunması beklentisiyle (10-11 Mart), siyasi analist Yekaterina Sokolova'ya göre böyle bir toplantı partilere karşı saygılı bir tutum sergiledi. “Değişiklikler kamuoyu, çalışma grubu ile tartışılıyor - neden kibar davranmama ve parlamenterlerle tartışmama. Ayrıca, böyle bir toplantı değişikliklerin kabulü sürecine daha fazla önem vermektedir ve tarafların desteğini bir kez daha teyit etmektedir. ”
Anayasa değişikliklerine ilişkin tasarının ikinci ve üçüncü okuması önümüzdeki hafta yapılacak ve 22 Nisan'da Rusya'da popüler bir oylama yapılacak. Bununla birlikte, Vladimir Putin, bu olayların sonuçlarının önceden belirlenmiş olduğunu düşünmüyor ve bu nedenle 15 Ocak'tan itibaren Anayasa'yı güncelleyerek fikirlerinin özünü açıklayan ülke çapında seyahat etti. Başkan Lipetsk bölgesini Cherepovets, Sochi, St.Petersburg, Pskov'u ziyaret etti ve bu öğleden sonra halkla da görüşeceği Ivanovo'da olacak.
////////////////



Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...