26 Ocak, 2019

Avrupa’dan SMÜRGECİ kafa...Latin Amerika'da sorumluluğu”muz var diyerek “Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya 8 gün süre”li ültümatom verdiler.


Maduro ile ilgili görsel sonucuAvrupa’dan   SMÜRGECİ  kafa
Kendi arzuları dışında Türkiye’den yırmaya mecbur etikleri  ortak vatan – ortak millet  Osmanlı  bakiyesi torak ve toplumlardan   her seferde Türkiye’yi uzak tutarken  İspanya  ağzından” Latin Amerika'da sorumluluğu”muz var  diyerek
“Venezuela Devlet Başkanı Maduro'ya 8 gün süre”li ültümatom verdiler.
Pedro Sanchez ile ilgili görsel sonucuABD'nin “Her seçeneğin masada olduğuna” dair açıklama yapan ABD’in  askeri bir müdahale olup olmayacağı sorusunun sorulmasına neden olurken Almanya, İspanya, Fransa ve İngiltere’nin “skiz gün süreli “ültümatomu işi farklı boyutlara taşıdı.
Avrupa’nın önde gelen ülkeleri ; Almanya, İspanya, Fransa ve İngiltere, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya ültimatom vererek 8 gün içinde seçim çağrısı yapmasını, aksi takdirde kendisini ülkenin "geçici başkanı" ilan eden Juan Guaido'yu tanıyacaklarını açıklaması “sömürgeci “zihniyetin hotlaması şeklinde değerlendirilebilir.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez Twitter'dan paylaştığı mesajda;
almanya merkel ile ilgili görsel sonucu "İspanya'nın Latin Amerika'da sorumluluğu var... Hükümetleri değiştirmek ya da düşürmek istemiyoruz. Venezuela'da demokrasi ve özgür seçim istiyoruz" yazdı.
Fransa, Almanya ve İngiltere'den de ülkede adil seçimler düzenlenmesi çağrısı yapan  mesajlar  verdi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Venezuela halkının özgür şekilde geleceğini seçme hakkı var. 8 gün içinde yeni seçim ilan edilmezse Guiado'yu fiili başkan olarak kabul edeceğiz" tweeti attı.


fransa başbakanı + trump ile ilgili görsel sonucu
:::::::::::::::::::::::

ingiltere başbakanı + may ile ilgili görsel sonucu
İspanyanın “Latin Amerika'da sorumluluğumuz” var  demesi  “Bin yıllık kardeşliğin ve HAKİKATİN ifadesi” olarak
 Lozan Antlaşması Öncesi  Afrinlilerin Musul ve Kerkük’ün temsilci  bulunan  Büyük millet Meclisine  gönderdikleri;
"Dinimiz bir, örf ve adaetlerimiz bir, tariihimiz bir, vatanımız bir, sancaklarımız bir olan Türk kardeşleri ile birlikte yaşamış yine de birlikte yaşamak isteyen bizileri Hakimiyet-i milliye birliği dışında bırakmayınız!.."şeklindeki çığlığı akıllara getirdi.



Maduro ile ilgili görsel sonucu
Fotoğraf açıklaması yok.

 FotoÄŸraf açıklaması yok.
Görüntünün olası içeriği: yazı



Fotoğraf açıklaması yok.






https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155966247788006&set=pcb.10155966260063006&type=3&theater

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...