20 Ocak, 2019

Necip Fazıl'dan "inçiler" ve de "Başkomutan"

1 yıl önce
Necip Fazıl'dan "inçiler"
ve de
"Başkomutan"
.......
Teknesinde Atatürk’ü yoğuran soylu Türk milletinin, için için tekevvünleri ile ayni çapta kahramanlara daima gebe kalacağı emniyeti..."
Teknesinde Atatürk’ü yoğuran soylu Türk milletinin, için için tekevvünleri ile ayni çapta kahramanlara daima gebe kalacağı emniyeti...
:::::::::::::::::::::::
“Bir gün Atatürk dirilecektir!!! Evet, laf ve hayal, yahut fikir ve remz aleminde değil, doğrudan doğruya madde ve hakikat dünyasında Atatürk hayata dönecektir!!!
Bir gün Atatürk, Etnografya müzesindeki taş sandukasının kapağını omuzlarile kaldırıp, ufki vaziyetten şakuli hale geçecek; ve sırtında mareşal üniforması, Ankara’da Atatürk bulvarında görünecektir!!!
Bir gün onu, kafuriden yontulmuş asil ve mevzun parmaklarile kılıcının kabzasını kavramış, zarif ve ince endamile bir masaya eğilmiş ve gök gözlerile dünya haritasını süzmeğe başlamış olarak göreceğiz!!!
Bugün, dünya muhasebe ve muvazenesinde Türk milletine ait hakların terazi kefesinde görüneceği andır!!!
İşte o gün başımızda bulunacak olan şahsiyet, günün gerektireceği üstün kurtarıcılık vasıflarına göre, ruhile olduğu kadar maddesile de Atatürk’ten başkası olmıyacaktır.
Zira, Türk milletinin içindeki Atatürk’lerin harekete geçmelerile, onun sandukasını devirip bu Atatürk’lerin derisi içine yerleşmesi ayni ana rast gelecektir!!!”
Büyükdoğu, Siyasi ve Edebi Mecmua, 19.11.1943: “Atatürk Dirilecektir!”

Fotoğraf açıklaması yok.
  • Nihat Acar BU METNİ YAZAN ESKİ NECİP Mİ YENİ NECİP MI BU TARAF ÖNEMLİ EGER YENİ NECİP YAZDIYSA OZAMAN DURUM DEGİŞİR
    • Necati Çavdar Aağam eski Necip Yazmış. Fakat son cümleler garip geldi..Malum "Başkomutanlık" meselesi. Denk mi geldi acep?
    Yanıt yaz...

  • Raci Durcan İnsanların tevbe ettikleri günahları göstermenin yararı ne ki?
    • Necati Çavdar Günah gösterme değil.. Bir kehanette bulunuyor. Belki alıcısı çıkar



Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...