23 Ocak, 2020

"Dünya Holokost –soykırım- Forumu" olaylı başladı.. Macron, İsraillilere bağırdı.

" 5. Dünya Holokost –soykırım- Forumu" olaylı başladı..
https://www.facebook.com/necati.cavdar/posts/10158041886562700
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Kudüs'teki Osmanlı hediyesi Fransız kilisesi önünde İsrailli güvenlik güçleriyle tartıştı
Kilise ziyaretinde Makron, İsrail'illere bağırdı.
5 Dünya Holokost Forumu'na katılmak için İsrail’de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Azize Anne Kilisesi'nde İsrailli güvenlik güçlerini görünce öfkelenerek ve “Yaptığın hareket hiç hoşuma gitmedi. Burayı terk et lütfen” diye bağırdı..
İsrail güvenlik güçleri ile yaşanan tartışma da
Macron , İsrail güvenlik görevlilerine İngilizce olarak bağırdı: “Önümde yaptığınız işi sevmiyorum.”
Sesini alçaltınca şöyle dedi: “Dışarı çık. Üzgünüm. Kuralları biliyorsun. Kimse kimseyi provoke etmek zorunda değil ”dedi.
"ÖZÜR" KRİZİ
Macron, “Lütfen kurallara saygı duyun. Bu kurallar yüzyıllardır yürürlükte. Benimle değişmeyecekler” ifadelerini kullandı.
İsrailli Haaretz gazetesine konuşan yetkililer, "kilisenin Fransa toprağı sayıldığını ve bu alanları korumakla mükellef olduklarını" hatırlatarak “İsrailli güvenlik güçleri halihazırda Fransız yetkililer güvenliği sağlamışken kiliseye girmek istedi. Cumhurbaşkanı, İsrail ve Fransız güvenlik güçleri arasında kiliseye giriş sırasında yaşanan münakaşayı sonlandırmak için tepki gösterdi ve uygulanan kuralları hatırlattı." diye açıklama yaptı..
İsrail polisinin Fransız cumhurbaşkanının özür dilediği idiasının aksine, Elysée Palace (Fransa başkanlık sarayı) 'başkanlık özürü yok' şeklinde açıklama yaptı..
Chirac da tartışmıştı
1996'da da benzer bir olay yaşanmıştı.
Azize Anne Kilisesi'ndeki İsrailli güvenlik güçleriyle tartışan ilk Fransız Cumhurbaşkanı Macron değil.
Eski Fransa Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da Azize Anne Kilisesi önünde
İsrail güvenlik ajanlarına karşı sabrını kaybederek İsrail’in yaptığı işin bir “provokasyon” olduğunu belirterek ve uçağa geri dönmekle tehdit ederek İsrail güvenliği siteden(bölgeden ) ayrılıncaya kadar St. Anne'ye girmeyi reddetmişti.
Chirac, kalabalık bir itiş kakışın ortasındayken İsrailli yetkililere "Ne istiyorsun? Uçağıma binip Fransa'ya dönmemi mi istiyorsun? İstediğin bu mu?" diye bağırmıştı.
………..
Macron, Osmanlı tarafından 1856'da Fransız İmparatoru Napolyon III'e hediye edilen Tapınak Dağı, Kutsal Kabir Kilisesi ve Haçlı Haçlı Aziz Anne Kilisesi'nde el-Haramü Şerif bileşiğini de ziyaret etti.
Macron’un St. Anne's ziyaretindeki tartışma yaşanması ilk değil.
Azize Anne kilisesi, 19. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu Padişahı I. Abdülmecid tarafından Fransa'nın Kırım savaşındaki desteği nedeniyle İmparator III. Napolyon'a hediye edilmişti. Kilise hâlâ Fransa toprağı olarak sayılıyor.
Zira St.Anne ziyareti, Paris'in hala önemli bir oyuncu olduğunu düşündüğü Fransa'nın bölgedeki tarihi etkisinin altını çizen sembolik bir durak.. Bu nedenle de Fransızlar, buranın ziyaretine önem vererek ziyarette İsrail, otoritesi görmek istemiyorlar.
İsrail'in 1967'de Doğu Kudüs'ü işgal ederek ilhakından kararından sonra, bölgedeki Fransız kilisesi de İsrail işgali altındaki kısımda yer almıştı. Ancak Fransa dâhil Batılı güçler, Doğu Kudüs'ün ilhakını tanımadıkları için Azize Anne kilisesinin statüsü konusunda tartışmalar ve diplomatik girişimler hiçbir zaman sonuca vardırılamadı.
O nedenledir ki Fransa "Yasal olarak, kilise Fransa dışında bir Fransız topraklarıdır ve o ülkenin koruması altındadır." görüşünü  savunuyor..
…………….
Törene katılan dünya liderleri arasında
 ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 
Çek Başbakanı Andrej Babiš, 
Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter-Steinmeier, 
İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella,
 İngiltere Prensi Charles ve İspanya Kralı VI. Felipe vardı.
İzlanda Başkanı Guoni Th. Jóhannesson,
Bosna-Hersek Devlet Başkanı Zeljko Komsic 
Gürcistan Devlet Başkanı Salome Zourabichvili 
ve 

Ukraynalı milliyetçileri üzmekten kaçınmak  ya da Putin ile yanyana gelmemek için  son an da   ana etkinlik olan "soykırım anıtı'" da ki törene katılmayarak siyonistleri şaşkına uğratan  Ukaranya'nın ilk Yahudi ve de Haham  Cumhurbaşkanı  Volodymyr Zelensky,

 Holokost Forumu için İsrail'de idi.


.........................
//////////////////////////////////////////

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Kudüs'teki Osmanlı hediyesi Fransız kilisesi önünde İsrailli güvenlik güçleriyle tartıştı





Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kudüs ziyareti sırasında gittiği Fransız Kilisesi'nde İsrailli güvenlik güçlerini görünce öfkelendi ve "Çıkın buradan" diye bağırdı.
Azize Anne kilisesi, 19. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu Padişahı I. Abdülmecid tarafından Fransa'nın Kırım savaşındaki desteği nedeniyle İmparator III. Napolyon'a hediye edilmişti. Kilise hâlâ Fransa toprağı olarak sayılıyor.
Emmanuel Macron, kilise girişinde tartıştığı İsrailli güvenlik yetkilisine, "Lütfen kurallara saygı duyun. Bu kuralar yüzyıllardır yürürlükte. Benimle değişmeyecekler" dedi.
Le Parisien gazetesinden bir muhabirin kaydettiği ve Twitter'da paylaştığı videoda Macron İngilizce konuşuyor ve oldukça sinirli bir şekilde "Herkes kuralları gayet iyi biliyor. Yaptığın hareket hiç hoşuma gitmedi. Burayı terk et lütfen" diyor.
İsrail istihbaratı Shin Bet ve Kudüs Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan ortak açıklamada, güvenlik güçlerinin kilisede Macron'a eşlik etmeleri önceden kararlaştırılmıştı dedi. Açıklamada ayrıca "Macron yaşananlardan dolayı özür diledi ve güvenlik personeliyle el sıkıştı" dendi.
Fransa'dan Cumhurbaşkanı Macron'un özür dilediğine dair bir açıklama yapılmadı.
İsrail'in 1967'de Filistinlilerin yaşadığı Doğu Kudüs'ü ilhakından sonra, bölgedeki Fransız kilisesi de İsrail idaresi altındaki kısımda yer almıştı. Ancak Fransa dahil Batılı güçler Doğu Kudüs'ün ilhakını tanımadıkları için Azize Anne kilisesinin statüsü konusunda tartışmalar ve diplomatik girişimler hiçbir zaman sonuca vardırılamamıştı.

Chirac da tartışmıştı

Azize Anne Kilisesi'ndeki İsrailli güvenlik güçleriyle tartışan ilk Fransız Cumhurbaşkanı Macron değil.
1996'da eski Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da Azize Anne Kilisesi önünde sinirlerine hakim olamamış ve İsrailli güvenli güçlerinin davranışını 'provokasyon' olarak tanımlamıştı.
Chirac, kalabalık bir itiş kakışın ortasındayken İsrailli yetkililere "Ne istiyorsun? Uçağıma binip Fransa'ya dönmemi mi istiyorsun? İstediğin bu mu?" diye bağırmıştı.
////////////////////////////////////////////

Zelensky, Ukraynalı milliyetçileri üzmekten kaçınmak için Holokost anıtını kullandı mı?
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelensky 23 Ocak 2020'de Batı Duvarı'nı ziyaret etti. (Fotoğraf kredisi: BATI DUVAR MİRAS VAKFI)

Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...