08 Ocak, 2020

Trumpun oğlu Donald Trump Jr, Orta Doğu'daki karışıklığın ortasında "haçlı" seferi sembollü resmi yayınladı




Trump'un oğlu Donald Trump Jr, Orta Doğu'daki karışıklığın ortasında "haçlı" seferi sembollü resmi yayınladı


Donald Trump Jr, Orta Doğu'daki karışıklığın ortasında "haçlı " seferi sembollü resmi yayınladı
https://www.theguardian.com/us-news/2020/jan/07/donald-trump-jr-gun-crusader-symbol-iinstagram


Cumhurbaşkanı'nın oğlu Kudüs haçı taşıyan saldırı tüfeği ile poz veriyor
Tarihçi Instagram mesajını 'inflamatuar' olarak eleştiriyor
https://www.theguardian.com/us-news/2020/jan/07/donald-trump-jr-gun-crusader-symbol-iinstagram
Donald Trump Jr , Kutsal Topraklar'daki haçlı seferlerinde ortaçağ şövalyeleri tarafından taşındığı gibi, hanedan bir Kudüs veya “beş kat” haç taşıyan bir saldırı tüfeği ile poz verdiği bir resmi yayınladıktan sonra 
Başkanın oğlu , "İyi bir gün," diye yazdı . Resimde Trump Jr'ın silahı tuttuğu, emniyet yakaladığı ve tetik üzerindeki parmağı gösterildi. Dergi demir parmaklıklar ardında Hillary Clinton imgesi ile süslendi.
“AR'ime biraz fazladan harika ekleyerek…” diye ekledi.

Kışkırtıcı makam, Trump Jr'ın babasının Orta İran'ı enflamasyonundan üç gün sonra , üst düzey İranlı general Qassem Suleimani'nin öldürülmesini emretti .



Notre Dame Üniversitesi'nde ilahiyat profesörü Robin Jensen Washington Post'a “En iyi ihtimalle, haç özveri ve ilahi sevginin sembolüdür,” dedi. “İnsanlar için çok farklı rezonansları var.
“Hıristiyanların bizden olmayan insanları öldürme hakkı olmadığını söylemediğiniz sürece, bu silahı koyduğunuz şey değildir.”
Trump Jr sözcüsü Andy Surabian, Instagram görevini savundu ve “çeşitli tarihi savaşçıları tasvir eden” sembollerin silah kültüründe tipik olduğunu söylüyor.
Surabian, “Don'un Instagram yazısı, Hillary Clinton'la alay etmek için ünlü bir memeyi kullanarak onunla ilgiliydi, çünkü o ve diğerleri sayısız vesileyle yaptılar ve mizahsız liberalleri tetiklemeye devam ettiği sürece gelecekte tekrar yapacaklar” dedi. .
Trump Jr, Triggered adlı bir kitap yayınladı ve babası için popüler bir vekil. 2.2 milyon Instagram takipçisi var ve yakın zamanda yapılan bir ankette , Cumhuriyetçilerin ve Cumhuriyetçi eğilimli bağımsızların% 29'unun 2024'te ona oy vermeyi düşüneceği bulundu.
Kudüs haçı, hacca dahil olmak üzere Hıristiyanlığın birçok yönünü sembolize eder, ancak haçlı görüntüleri ve “haçlı seferi” ABD'de Orta Doğu ile ilgili olarak düzenli olarak kullanılmaktadır. Örneğin 11 Eylül terörist saldırılarının ardından ülkeye yaptığı konuşmada Başkan George W Bush şöyle dedi: “Bu haçlı seferi, terörizme karşı savaş biraz zaman alacak.”
Katı kullanımda, “haçlı seferi” kelimesi, 1095'ten başlayarak, Kutsal Toprakları Müslümanlar'dan yakalamak için Avrupalı ​​yöneticiler tarafından monte edilen bir dizi askeri seferi anlatmaktadır. Bu nedenle modern Orta Doğu'da yüklü bir terimdir.
Pazartesi günü göreve konuşan İngiliz tarihçi Dan Jones , 2017'deki Charlottesville protestoları sırasında beyaz milliyetçiler arasında haçlı sembolizminin ve geçen yıl 51 kişinin öldürüldüğü Christchurch atıcılığının da yaygın olduğunu belirtti.
2011 yılında Norveç'te 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik , Avrupa'da çok kültürlülüğe karşı bir haçlı seferinin parçası olduğunu iddia etti.
Jones, “Orta Doğu'daki gerilimlerin yükseldiği bir zamanda, üzerinde haçlı imgesi olan bir silahla koşmanın iltihaplı bir zamanı” dedi.
 Bu makale, 8 Ocak 2020'de Trump Jr'ın parmağının tetiğin yakınında “açık” değil, resmini açıklamak için değiştirildi.







Hiç yorum yok:

kim nerde görmüş ise öyle bilir....... Necati Çavdar

  https://www.facebook.com/photo/?fbid=10155049048712700&set=a.10153847261797700 https://www.facebook.com/photo/?fbid=10150497860737700&...